Tweede lustrum wijkvoetbaltoernooi op vrijdag 6 september bij DVOV

30 juni 2024 | Van onze AS-redactie

Op het Rozendaalse sportpark De Pinkenberg, op het hoofdveld van organisator DVOV, wordt op vrijdag 6 september 2024 voor de tiende keer het Wijkvoetbaltoernooi gehouden. Een sportief evenement, dat teams uit de wijken van Velp en Rozendaal samenbrengt.

Sinds de eerste editie in 2014 is het Wijkvoetbaltoernooi uitgegroeid tot een groot succes. Meer dan 100 deelnemers, variƫrend in leeftijd van 25 tot 55 jaar, genieten jaarlijks van een avond vol sport en plezier op de Pinkenberg. Dit enthousiasme heeft geleid tot een steeds populairdere traditie.

“Het hoofddoel van het toernooi, speciaal voor de bewoners van Velp en Rozendaal, is om straat- en buurtgenoten dichter bij elkaar te brengen, met gezelligheid en sportiviteit als belangrijkste pijlers”, zegt Peter Metz, initiatiefnemer en namens DVOV de organisator van het voetbalevenement.
Tijdens dit toernooi worden wedstrijden gespeeld met teams van 7 tegen 7 spelers, met een minimumleeftijd van 25 jaar. De wedstrijden beginnen om 19.00 uur.

Metz: “We hebben Velp en Rozendaal opgedeeld in acht wijken en we nodigen alle bewoners uit om deel te nemen. Inschrijvingen kunnen zowel als team als individueel worden ingediend, waarbij individuele inschrijvingen worden toegewezen aan een team. De wedstrijden vinden plaats op een half veld, en elk team bestaat uit ongeveer tien personen.”

De volgende wijken strijden om de eer: Beekhuizen, Brandplein, Kerkallee, Oud Zuid, Rozendaal, Daalhuizen, Overhagen en Vogelwijk.

“Dit initiatief sluit ook perfect aan bij de doelstellingen van de gemeenten Rheden en Rozendaal”, legt Metz uit. “Het sportstimuleringsbeleid van de gemeente moedigt inwoners aan om actief te sporten en te bewegen. Wijkgerichte sport- en bewegingsactiviteiten worden gezien als een effectief middel om de lokale gemeenschap te betrekken. Het streven is naar een integrale aanpak waarbij bestaande samenwerkingsverbanden worden uitgebreid en krachten op meerdere terreinen worden gebundeld, met speciale aandacht voor de rol van verenigingen.”

Inschrijven voor 6 juli 2024 via e-mail: wijkvoetbaltoernooi@dvov.nl
Foto ‘s: DVOV