Twee zeges Swift in oefenduels

31 augustus 2014 | Van onze AS-redactie

In sporthal Elderveld speelde Swift zaterdag zijn laatste twee oefenwedstrijden in de aanloop naar de competitie in de eredivisie. De Arnhemse handbalploeg won eerst van Neuenhaus (30-20) en was daarna te sterk voor eerstedivisionist Dios: 33-24.

Neuenhaus, uitkomend in de Duitse Oberliga, kon in het eerste duel Swift voor de pauze nog aardig bijbenen. Na een ruststand van 12 -11 in het voordeel van de ploeg van trainer Johann Peters, kwamen de Duitsers er na de hervatting niet meer aan te pas. Swift schroefde het tempo op en won uiteindelijk met 30-20.

In de tweede volledige wedstrijd trad Swift aan tegen Dios, dat komend seizoen in de eerste divisie een rol wil spelen in de strijd om de titel. “De wedstrijd ging in het begin gelijk op”, vertelde trainer Johann Peters van Swift na afloop. “Dios kon ook in de wedstrijd blijven door oons aanvallend ietwat slordige spel.”
Swift leidde bij rust niettemin met 13-10 en nam direct na de pauze meer afstand van de gasten. De Arnhemse eredivisionist won uiteindelijk mat 33-24.

Voor Swift begint zaterdag 6 september de competitie in de eredivisie met een thuiswedstrijd. de Arnhemse ploeg is dan gastheer van het Haagse Hellas. Dat duel in sporthal Elderveld begint om 20.00 uuur.