Tumult bij duel FC Presikhaaf

26 september 2010 | Van onze AS-redactie

FC Presikhaaf verloor in de tweede klasse I met 3-2 bij Beuningse Boys. Het duel krijgt nog een staartje, want arbiter Van Laake uit Nijmegen stuurde een kwartier na rust Max van Meeteren van FC Presikhaaf ten onrechte uit het veld.

Van Meeteren kreeg na een overtreding een gele kaart, waarna arbiter Van Laake meteen ook rood trok. “De scheidsrechter had voor rust de nummer 6 van Beuningse Boys geel gegeven en die kaart had hij voor ons genoteerd”, vertelde Dennis van Beukering, trainer van FC Presikhaaf, na afloop. “Iedereen protesteerde en ik heb bij de scheidsrechter aangegeven dat hij fout zat. Hij zei dat hij daar geen boodschap aan had.”
Daar kwam Van Laake na de wedstrijd op terug. Van Beukering: “Hij riep mij bij zich en vertelde dat hij ernaast had gezeten. ‘Ik schaam me diep. Ik heb jullie flink benadeeld door Presikhaaf 35 minuten met tien man te laten spelen’, zei hij. Hij heeft daarna rapport opgemaakt en daarin erkent hij dat er ten onrechte een rode kaart is getrokken.”
Ook FC Presikhaaf zal volgens Van Beukering een rapport insturen. “Wij willen dat deze wedstrijd wordt overgespeeld. We hebben 37 minuten, inclusief zeven minuten blessuretijd, met tien man gespeeld. We zijn dus heel erg benadeeld. Maar ik vind het heel knap van de scheidsrechter dat hij dat na afloop toch nog toegeeft.”
De stand was op het moment van de rode kaart 1-1. Voor rust had Beuningse Boys de leiding genomen, na de pauze maakte Rifat Bugdayci gelijk. Met tien man had FC Presikhaaf het betere van het spel en kreeg ook kansen. Toch kwam de thuisclub opnieuw op voorsprong, waarna weer Bugdayci de stand gelijk trok. Doelman Wesley van Hijum van Presikhaaf stopte vervolgens een strafschop. De gasten kregen nog kansen, maar uit een counter sloeg Beuningse Boys alsnog toe: 3-2.
Van Beukering: “Waar ik vooraf een beetje bang voor was, is gebeurd. Een aantal spelers dacht er toch wat te gemakkelijk over.”
De trainer van Presikhaaf wisselde in de rust uit voorzorg spits Esen Gürbüz. “Esen kreeg klappen en schoppen en toen hij zelf wat terugdeed, ontving hij geel. Uit voorzorg heb ik hem gewisseld”, aldus Van Beukering, die de arbiter in totaal 14 gele kaarten had zien trekken.
Verzorger Rob Lagé van Presikhaaf werd door arbiter Van Laake nog weggestuurd. “Ineens stak de grensrechter van Beuningse Boys de vlag omhoog. Hij voelde zich bedreigd, maar ik zweer dat er geen onvertogen woord uit de dug-out is gevallen. Maar de scheidsrechter nam de bewering van de grensrechter serieus en stuurde Rob weg.”

Andere uitslagen 2I: Quick 1888-Silvolde 1-1, DVV-Alverna 3-3, Orion-Spero 2-1, Erica-Grol 0-4, Bemmel-DIO 3-1, Varsseveld-DVC’26 1-0.