Trio Hulstein, Ermen en Lenting vormt technische staf Arnhem Eagles

22 juni 2024 | Van onze AS-redactie

Derk Jan Hulstein (62), Damiël Ermen (33) en Wesley Lenting (30) vormen komend seizoen de technische staf van het eerste mannenteam van basketbalvereniging Arnhem Eagles. Het trio volgt Darryl Donk op, zijn contract niet werd verlengd. Donk was vier jaar de succesvolle coach en onder zijn leiding promoveerde Arnhem Eagles afgelopen seizoen naar de promotiedivisie, het op één na hoogste niveau van Nederland.

Dat Ermen en Lenting deze klus op zich nemen, kwam niet als een verrassing. Ermen speelde het afgelopen seizoen al in het eerste team en blijft dat ook doen, maar nu als speler-trainer. Lenting was al de assistent-coach onder Donk. Dat Hulstein, die afgelopen seizoen het U23-team van Arnhem Eagles onder zijn hoede had, deel gaat uitmaken van de technische staf, kwam onverwacht. De Arnhemmer liet enkele maanden geleden nog weten ‘met alles te stoppen’. “Maar ik ben toch een echte clubman en toen ik gevraagd werd, kon ik geen nee zeggen”, verklaart Hulstein zijn besluit om de coaching toch weer op te pakken.

De ervaren Hulstein, eigenaar van Kapsalon Hulstein in Elden, promoveerde in 2016 met het Nijmeegse Wildcats al naar de promotiedivisie. Daarna had Hulstein de hoofdmacht van Arnhem Eagles onder zijn hoede, maar trainde en coachte de afgelopen jaren ook diverse jeugdteams van de Arnhemse club. Hulstein zal zich komend seizoen voornamelijk met de coaching van het eerste team bezighouden, Ermen en Lenting verzorgen de trainingen. Zij zullen zeker gebruik maken van de ervaring van DJ, zoals Hulstein bij Arnhem Eagles door het leven gaat.

Arnhem Eagles gaat met een verjongd team de strijd aan in de Promotiedivisie. Handhaven is de doelstelling. Om dat te bereiken haalde Arnhem Eagles drie oudgedienden terug. Nour Yacobi, Robin Simonis en Winston Hoft, die onder andere bij Yoast Bemmel en Maastricht eredivisie-ervaring opdeden, keren terug op het oude nest.

* Tekst: Pim Schouten
* Foto rechtsboven: Damiël Ernem, Der Jan Hulstein en Wesley Lenting, de nieuwe technische staf van Arnhem Eagles, voor MFC de Omnibus in de Arnhemse wijk de Schuytgraaf. (Foto: Bas de Leeuw)
* Foto linksonder: Nour Yacobi, Robin Simonis en Winston Hoft, terug bij Arnhem Eagles. (Foto: Arnhem Eagles)