Traoré goud waard voor Vitesse

11 april 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redatie

Vitesse is zaterdag voor de elfde keer op rij ongeslagen gebleven. Door treffers van Bertrand Traoré (twee keer) en Renato Ibarra won de ploeg van trainer Peter Bosz zaterdagavond in Rotterdam met 3-1 van Excelsior.

Vitesse had het in de eerste helft niet gemakkelijk bij Excelsior. Foutjes van vleugelverdediger Rochdi Achenteh gaven Ninos Gouriye tot twee keer toen de kans om de score te openen, maar de speler van Excelsior vond in beide gevallen doelman Eloy Room op zijn weg.
Vlak voor rust kwam Vitesse, enigszins tegen de verhouding in, op voorsprong. Zakaria lLabyad legde de bal breed op Bertrand Traoré, waarna de spits fraai raak schoot: 0-1. Erg lang kon Vitesse niet genieten van die stand. Na een corner kopte Tom van Weert raak: 1-1.
Na de pauze nam Vitesse het heft steeds meer in handen. Opnieuw Traoré zorgde na een fraaie individuele actie en dito versnelling voor 1-2. In de slotfase bepaalde Renato Ibarra op aangeven van Qazaishvili de eindstand op 1-3. Voor Ibarra was het zijn eerste treffer sinds augustus 2013..
Door de zege kan Vitesse een plaats in de play-offs om Europees voetbal nauwelijks meer ontgaan.