Trainerscarrousel draait volop

14 januari 2020 | Van onze AS-redactie

Wie blijft, wie vertrekt? En wie wordt de eventuele opvolger. De trainerscarrousel in het amateurvoetbal draait op volle toeren. Bij een aantal clubs is de zoektocht naar een nieuwe trainer nog niet voltooid, andere zijn nog in gesprek met de huidige trainer. ArnhemSports.nl zet de huidige stand van zaken op een rij.

Trainer Delano Verwey is bezig aan zijn eerste seizoen bij de zaterdagse tweedeklasser AVW ’66 en is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van de Westervoortse club. “Ik heb vandaag met de voorzitter gesproken en we hebben overeenstemming bereikt om nog een jaar samen verder te gaan”, meldde de 51-jarige Arnhemmer dinsdagavond.

Marco Bosch

Het bestuur van OVC ’85 heeft nog geen opvolger gevonden voor Marco Bosch, die aan het einde van dit seizoen de Oosterbeekse club verruilt voor ESA, waar Peter Gerritsen na vijf seizoen vertrekt.
“Ik merk dat bij sommige clubs de paniek uitbreekt als er op de nieuwjaarsreceptie nog niet gemeld kan worden dat het rond is met een trainer”, zegt Daniël Corbeek, voorzitter van OVC ’85. “Wij nemen de tijd. Er lopen al gesprekken en ik hoop dat we binnen een paar weken met een naam naar buiten te kunnen komen. OVC is een aantrekkelijke club, want er komt ook weer een lichting jeugd aan. Daarom willen wij graag wat langer met een trainer werken. Dat hoopten we ook met Marco, maar hij koos voor zijn oude liefde ESA.”

Robert Grauwde en Giovanni Zweers zijn bij respectievelijk DVOV (derde klasse) en AZ 2000 (vierde klasse) bezig aan hun eerste seizoen. Zij blijven hun club trouw.
Bij De Paasberg moeten trainer Paul van Koppenhagen en zijn rechterhand Theo Groeneveld nog in gesprek met het bestuur van de zaterdagse vierdeklasser. “Die gesprekken zullen binnenkort plaatsvinden”, zegt Van Koppenhagen, al jarenlang trainer bij de Arnhemse club.

Dennis van Beukering

Bij de zondagse eersteklasser RKHVV maakte trainer Mark Otten begin december 2019 bekend zijn aflopende contract niet te willen verlengen. Otten kan zijn taken als trainer van NEC JO-19 niet langer combineren met het trainerschap bij de Huissense club.
Dennis van Beukering, die nu bezig is aan zijn vierde seizoen bij hoofdklasser Silvolde, leek met ingang van komend seizoen Otten te gaan opvolgen. Van Beukering zou zijn broer Jhon, die nu nog trainer is van zondagvijfdeklasser Veluwezoom, meenemen als assistent. Uiteindelijk kwam er een kink in de kabel.
De broers Van Beukering gaan aan de slag bij Go Ahead Eagles en worden daar verantwoordelijk voor het hoogste jeugdelftal, JO-19.

MASV, koploper in de twee klasse I, verlengde het contract met trainer Roberto Straal met een een seizoen. Ook zijn assistent Erwin Visser blijft nog een seizoen aan de Arnhemse club verbonden.

Roy van der Hoek

Bij de derdeklassers SC Rheden, Arnhemse Boys, Eldenia en VVO staat komend seizoen een nieuw gezicht voor de groep. De wederzijdse verwachtingen van SC Rheden en Wilco Klop lagen te ver uiteen om na dit seizoen ook een derde jaar met elkaar in zee te gaan. Het bestuur van SC Rheden moet dus op zoek naar een nieuwe trainer.
Marcel Omvlee liet het bestuur van Arnhemse Boys weten dat privé en zijn taken bij de derdeklasser komend seizoen moeilijk te combineren zijn. Aan de samenwerking komt dus al na één jaar een einde.
Erwin Koen stond zes seizoenen aan het roer bij Eldenia. De Drielenaar verkast naar het Nijmeegse Trekvogels. In Roy van der Hoek, van 2008 tot 2011 al eerder hoofdtrainer van Eldenia, heeft de Eldense club uit 27 sollicitanten al een opvolger voor Koen gevonden.
Martijn van de Hel vertrekt na twee seizoenen bij VVO. De Velpse club is nog in gesprek met enkele kandidaten en voorzitter Coen Zwiers hoopt nog deze maand op witte rook.

Habib Al Mohsinawi

Habib Al Mohsinawi is met VDZ nog in onderhandeling. De trainer uit Veenendaal, bezig aan zijn vierde seizoen bij de Arnhemse derdeklasser, tekende onlangs ook een contract bij de zaterdagse eersteklasser SVL. Dat staat een langer verblijf bij VDZ niet in de weg, want ook dit seizoen traint en coacht Al Mohsinawi een tweede club: zaterdagderdeklasser Veenendaal. “De intentie van zowel VDZ als van mij is om met elkaar door te gaan”, zegt Al Mohsinawi. “We zijn met elkaar in gesprek over de invulling en hoe een en ander in elkaar past.”
Trainer David Roig Garcias heeft dinsdagavond (vanavond) een gesprek bij SML over contractverlenging. “Ik voel me goed bij SML en die gevoelens zijn wederzijds”, vertelt Roig Garcias, die de verwachting uitspreekt ook komend seizoen trainer te zijn van de Arnhemse derdeklasser.
Roig Garcias is nu bezig aan zijn eerste volledige seizoen bij SML. In december 2018 nam hij de taken kort voor de winterstop van het seizoen 2018 – 2019 over van Roberto Straal.  

Wim Bleijenberg (Foto: GSV ’38)

René Knuiman heeft heeft bij Jonge Kracht zijn contract met een jaar verlengd. De oud-speler van de Huissense hoofdmacht is nu bezig aan zijn eerste seizoen bij de vierdeklasser. Uit een evaluatie bleek dat spelers, technische staf en Knuiman zelf enthousiast waren over de huidige samenwerking.Harold Dengerink pakt aan het einde van dit zijn seizoen zijn biezen bij Westervoort. De Apeldoorner was dan vier jaar in dienst bij de vierdeklasser. Wim Bleijenberg wordt bij Westervoort de opvolger van Dengerink. Bleijenberg is nu voor het derde seizoen hoofdtrainer van het Giesbeekse GSV ’38. Daarvoor was de Huissenaar vijf seizoenen hoofdtrainer van GVA in Doornenburg.
Het bestuur van Arnhemia en trainer Mo Edan moeten nog met elkaar om de tafel. “Alles ligt nog open”, aldus voorzitter Henk Bouwman.
Flip Witjes, samen met Edan verantwoordelijk voor de hoofdmacht van Arnhemia, stopt aan het einde van het seizoen. “Vijftig jaar in de voetballerij, dan is het mooi geweest”, zegt Witjes.

Het bestuur van vijfdeklasser Eendracht en trainer Vincent Courbois hebben nog niet met elkaar gesproken. “Er is dus ook nog niets bekend”, legt Courbois, bezig aan zijn eerste seizoen uit.

* Foto geheel boven: De wegen van trainer Wilco Klop en SC Rheden scheiden na twee seizoenen.

* Bij mutaties wordt onderstaand schema aangepast.

Club 2019 – 2020 2020 – 2021
Zaterdagvoetbal    
AVW ’66 Delano Verwey Delano Verwey
ESA Peter Gerritsen Marco Bosch
OVC ’85 Marco Bosch ?
DVOV Robert Grauwde Robert Grauwde
De Paasberg Paul van Koppenhagen ?
AZ 2000 Giovanni Zweers Giovanni Zweers
     
Zondagvoetbal    
RKHVV Mark Otten ?
MASV Roberto Straal Roberto Straal
SC Rheden Wilco Klop ?
VVO Martijn van de Hel ?
Arnhemse Boys Marcel Omvlee ?
SML David Roig Garcias in gesprek
VDZ Habib Al Mohsinawi in onderhandeling
Eldenia Erwin Koen Roy van der Hoek
Jonge Kracht René Knuiman René Knuiman
Westervoort Harold Dengerink Wim Bleijenberg
Arnhemia Mo Edan ?
Veluwezoom Jhon van Beukering ?
Eendracht Vincent Courbois ?
Elsweide Rasid Günes ?