Trainer Wilco Klop en SC Rheden gaan samen verder

5 januari 2019 | Van onze AS-redactie

Wilco Klop is ook volgend seizoen trainer van voetbalvereniging SC Rheden. Het bestuur van de zondagse derdeklasser verlengde het contract met de 55-jarige Rhedenaar tot de zomer van 2020. Klop is bij SC Rheden bezig aan zijn eerste seizoen.

“Velen hadden gedacht dat SC Rheden een van de belangrijkste degradatiekandidaten zou zijn in de derde klasse C. We zijn pas halverwege het seizoen, maar we staan op een keurige vierde plaats”, zegt bestuurslid technische zaken John Farkas, die daarmee zijn waardering voor Klop niet onder stoelen of banken steekt. “En er is rust in de selectie.”
Met de assistent-trainers Marcel Gerrits en Nick Vos is het bestuur van SC Rheden nog in gesprek over contractverlenging.

In de derde klasse C behaalde SC Rheden 19 punten uit 11 wedstrijden. Aan de strijd om de titel doet de formatie van trainer Wilco Klop niet mee. Die gaat tussen OBW (26 uit 11), VDZ (24 uit 11) en MASV (22 uit 11).
SC Rheden hervat de competitie op zondag 20 januari met een uitwedstrijd tegen Grol. De ploeg uit Groenlo staat met 18 uit 11 op de vijfde plaats.