Trainer Peter Gerritsen bezig aan zijn laatste seizoen bij ESA

15 november 2019 | Van onze AS-redactie

Trainer Peter Gerritsen vertrekt aan het einde van dit seizoen bij ESA. Het bestuur van de Arnhemse voetbalvereniging en Gerritsen ESA kwamen overeen het aflopende contract na dit seizoen niet meer te verlengen. Gerritsen is toe aan een nieuwe uitdaging, ESA wil na vijf jaar een ander gezicht voor de groep.

Gerritsen is een ‘kind van de club’. De Arnhemmer voetbalde zelf 17 jaar in de hoofdmacht van de zaterdagclub. Na zijn periode als jeugdtrainer en drie jaar assistent-trainer van de hoofdmacht werd Gerritsen voor aanvang van het seizoen 2015 – 2016 door het bestuur aangesteld als hoofdtrainer.

Onder zijn leiding pakte ESA in dat eerste seizoen een periodetitel in de derde klasse A, maar in de nacompetitie slaagde de Arnhemse ploeg er niet in promotie af te dwingen. Dat lukte wel in het volgende seizoen. In de finale van de nacompetitie was ESA over twee wedstrijden te sterk voor Keizerstad.

Het verblijf van ESA in de tweede klasse bleef beperkt tot een seizoen. De ploeg eindigde als laatste en daarmee was degradatie een feit. Afgelopen seizoen streed ESA lange tijd om een plek in de nacompetitie, maar de ploeg van Peter Gerritsen stond uiteindelijk met lege handen. ESA eindigde als vijfde.

ESA behoort dit seizoen weer tot de titelkandidaten in de derde klasse A. De Arnhemse ploeg staat momenteel op een derde plaats met 17 punten uit 8 duels. FC Zutphen is koploper met 19 uit 8, het Oosterbeekse OVC ’85 bezet de tweede plaats met 16 uit 8.
ESA speelt morgen (zaterdag 16 november) in de strijd om de KNVB districtsbeker oost een uitwedstrijd tegen OBW in Zevenaar. De aanvang is 16.00 uur.