‘Trainer’ Mo Edan trekt bij het Velpse VVO weer zelf de voetbalschoenen aan

26 mei 2020 | Van onze AS-redactie

Mo Edan heeft zijn trainersloopbaan op een laag pitje gezet. De in maart bij Arnhemia opgestapte coach gaat weer zelf voetballen. Edan zocht contact met Peter Gerritsen, de nieuwe trainer van VVO, waarna zijn keuze op de Velpse derdeklasser viel.

Na zijn vertrek bij Arnhemia leek Edan zijn trainerscarrière voort te zetten bij MASV, dat ook in het zaterdagvoetbal een standaardteam in wilde schrijven. Dat ging toch niet door. “Het was een beetje wel of niet. Te veel twijfelgevallen en uiteindelijk heb ik besloten het niet te doen”, vertelt Edan. “Stel dat het fout zou zijn gegaan, dan had ik later een trainerscarrière wel kunnen vergeten.”

Mo Edan, als speler van Arnhemia in actie tegen SDOO in maart 2018. (Foto: Sjaak Bouwmeister)

Edan was in maart al opgestapt bij Arnhemia. Bij de zondagvierdeklasser miste Edan de juiste mentaliteit bij de spelers en had hij mede door blessures moeite op zondag een elftal bij elkaar te krijgen. “Daarom kwam ik nu op een punt van: wat wil ik? Nou, ik wil weer voetballen en heb contact gezocht met Peter Gerritsen”, zegt Edan. “Ik ken Peter uit mijn tijd bij ESA, toen hij de assistent was van trainer Raymond Massop. We waren er na een goed gesprek snel uit. Ik ben middenvelder en moet zien dat ik mijn kans pak.”

Voetballen bij VVO, Edan kijkt er naar uit. “Ik heb natuurlijk al het een en ander meegemaakt. Ik heb heel veel met jongens van buitenlandse komaf gespeeld. Ze zijn allemaal wel oké, maar hebben niet altijd de juiste mentaliteit. Ik wilde een keer met zoveel mogelijk Nederlandse jongens voetballen.”

Wat Edan betreft hoeft het niet bij één seizoen in Velp te blijven. “Het kan ook langer zijn, want ik ben pas net dertig jaar. Maar ik moet het leuk vinden. Is dat het geval en alles klopt, dan blijf ik langer voetballen bij VVO. Nee, een trainersloopbaan heb ik niet uit mijn hoofd gezet. Misschien kan ik wel iets bij de jeugd gaan doen en ik wil nu ook eerst mijn diploma TC III halen.”

Arnhemia zit, ondanks zijn vertrek, nog in het hart bij Edan. “Arnhemia is mijn club, maar helaas is er niet uitgekomen wat ik er van had verwacht. Wat ik nu ga doen, is helemaal nieuw. Ik ken ook niemand, maar zal er vol voor gaan.”

* Mo Edan, als coach van Arnhemia. (Foto: Sjaak Bouwmeister)