Trainer MASV boos op De Paasberg

7 juni 2013 | Van onze AS-redactie

Vincent Selhorst is boos op De Paasberg. De MASV-trainer noemt de reactie van clubcoördinator Paul van Koppenhagen van De Paasberg naar aanleiding van drie rode kaarten tijdens het Willem Haisch-toerooi ‘stemmingmakerij’.

Selhorst haalde zijn ploeg afgelopen zaterdag in de kruisfinale tegen Duno van het veld, nadat de arbiter drie spelers van MASV de rode kaart had gegeven. Dat gebeurde na de door MASV betwiste gelijkmaker van Duno (1-1). De doelman van de Arnhemse ploeg zou de bal al ‘vast’ hebben gehad. Spelers van MASV gingen daarna verhaal halen bij de arbiter, die vervolgens driemaal een rode kaart trok.
‘Tweemaal voor beledigen van de scheidsrechter en eenmaal voor een slaande beweging’, meldde Paul van Koppenhagen na afloop. Over dat laatste is Selhorst boos. “Want er is helemaal niet geslagen. Paul vertelde ook dat ‘mensen die dicht bij de situatie stonden, hadden gezegd dat het een zuiver doelpunt was’. Ik heb diezelfde mensen allemaal gevraagd of er was geslagen en dat was dus niet het geval. Ik snap dus niet, dat het dan wel zo naar buiten wordt gebracht. Dat is stemmingmakerij. Normaal reageer ik nooit op dit soort dingen, maar nu moet ik wel. Want de aantijging klopt gewoon niet.”
Na de drie rode kaarten haalde Selhorst zijn ploeg van het veld. “Ik wilde niet dat het verder uit de hand zou lopen, vandaar die beslissing”, zei Selhorst, die een oefenwedstrijd tegen De Paasberg, gepland voor donderdagavond (gisteren) afzegde. “We hebben nu een wedstrijd gespeeld tegen Presikhaaf. Dat is ook meer ons niveau.”