Trainer Mark Otten na dit seizoen weg bij Huissense eersteklasser RKHVV

4 december 2019 | Van onze AS-redactie

Trainer Mark Otten zal zijn contract met RKHVV na dit seizoen niet verlengen. De 34-jarige Nijmegenaar kan zijn verplichtingen bij zijn werkgever NEC, waar hij trainer-coach is van het team onder 19-1, moeilijk combineren met zijn taken bij de eersteklasser. De Huissense club, zeer tevreden over de aanpak van Otten, moet dus na één seizoen al weer op zoek naar een nieuwe trainer.

“Ik ben op dit moment heel erg druk met mijn werkgever NEC. Die werkzaamheden slokken zoveel tijd op dat ik het heel moeilijk kan blijven combineren”, legt Otten in een persbericht uit. “Ik vind dat heel erg jammer, want ik heb het bij RKHVV prima naar mijn zin. We draaien goed mee in de competitie en RKHVV is een gezellige vereniging.”

De realiteit laat Otten echter geen andere keuze. Otten: “Ik vind het dan ook erg jammer om dit te melden aan de club, maar wil toch transparant en op tijd zijn. Ik blijf de rest van het seizoen alles op alles zetten om met RKHVV te werken aan de beste positie op de ranglijst.”

Het bestuur van RKHVV betreurt het besluit van Otten, maar toont begrip. “We zijn met Mark bezig aan een prima seizoen. Ik begrijp zijn situatie, maar vind het heel erg jammer”, zegt bestuurslid Bas Kamp, belast met voetbalzaken. “Zowel als trainer als persoon past Mark geweldig bij de club. Hij ligt goed in de groep en binnen de technische staf. We zullen samen met Mark de komende periode doortrekken en alvast voorbereidingen treffen voor de zoektocht naar een nieuwe trainer.”


Met 17 punten uit 10 duels neemt RKHVV in de eerste klasse E de zesde plaats in. Koploper BVC ’12 (25 uit 10) en Orion (23 uit 10) zijn voorlopig uit zicht, maar de achterstand van de Huissense ploeg op TVC ’28, de nummer drie, bedraagt slechts 2 punten. 
Komende zaterdag speelt RKHVV uit tegen Bemmel, dat met 16 uit 10 op een achtste plaats staat. De Betuwse derby op sportpark Ressen begint om 19.30 uur.

Foto rechtsboven: Trainer Mark Otten voor de camera van RKHVV-TV. (Foto: RKHVV)

Klik hier voor het voetbalprogramma