Trainer Jhon van Beukering krijgt Hans Liethof bij Veluwezoom als assistent

6 juni 2024 | Van onze AS-redactie

Sportclub Veluwezoom, uitkomend in de vierde klasse van het zondagvoetbal, heeft de technische staf voor komend seizoen rond. Hans Liethof wordt de rechterhand van hoofdtrainer Jhon van Beukering bij de Velpse club. Liethof (69), een ervaren rot in het vak, was afgelopen seizoen trainer van plaatsgenoot VVO JO19-1 waar hij ook twee keer trainer was van de hoofdmacht. Eerder had de geboren Velpenaar onder andere Arnhemse Boys, Klarenbeek, SC Oranje, Rheden, Be Quick Zutphen, AZ 2000 en SML onder zijn hoede.

Liethof (69, foto), woonachtig in Lathum, kijkt uit naar zijn nieuwe klus bij Veluwezoom en de samenwerking van Van Beukering. “John is de hoofdtrainer, ik ben zijn assistent, maar we gaan op basis van gelijkwaardigheid onze werkzaamheden verrichten”, zegt Liethof. ,,Ik ken John al uit mijn verleden als badmeester in de Dumpel. Als Jhon in het zwembad een bal zag liggen, trapte hij er al tegenaan.”

Veluwezoom miste op een haar na de nacompetitie om promotie naar de derde klasse en speelt dus ook volgend seizoen in de vierde klasse. Mogelijk treft de Velpse club dan ook plaatsgenoot VVO, dat afgelopen zondag door een 6-0 nederlaag tegen Enter degradeerde uit de derde klasse. Liethof: “Het zou leuk zijn als we bij elkaar in de klasse komen. Ik weet dat Veluwezoom een voorkeur heeft voor de ‘noordelijke’ klasse, waarin het afgelopen seizoen ook in zat.”

Het bestuur van Veluwezoom is blij met de komst van Liethof. “We zochten een assistent en Hans kwam vrij. Bovendien kenden Jhon en Hans elkaar al en zo is het balletje gaan rollen”, vertelt Joop te Braak, bij de Velpse club belast met sponsorzaken en technische zaken. “De technische staf is nu dus rond, maar we zijn voor ons eerste elftal nog wel op zoek naar een vaste grensrechter.”

Van Beukering tekende al eerder een tweejarig contract tot de zomer van 2026. Daarnaast neemt de oud-speler van onder meer Vitesse, NEC, De Graafschap en Feyenoord de training en coaching van Veluwezoom JO19-1 komend seizoen voor zijn rekening.