Trainer Habib Al Mohsinawi begint komend seizoen aan laatste jaar bij VDZ, collega Roy van der Hoek verlengt bij Eldenia

1 januari 2021 | Van onze AS-redactie

Trainer Habib Al Mohsinawi heeft zijn contract bij VDZ verlengd tot de zomer van 2022. Het seizoen 2021 – 2022 wordt wel het laatste jaar van de in Almere wonende Al Mohsinawi, die dan zes seizoenen in dienst is geweest bij de Arnhemse derdeklasser. Roy van der Hoek blijft ook volgend seizoen trainer van Eldenia. De Eldenaar, nu bezig aan zijn eerste seizoen, was van 2008 tot 2011 ook al eens hoofdtrainer van de derdeklasser.

“Alle partijen zijn tevreden, dus de intentie is er om met elkaar door te gaan”, meldde Al Mohsinawi (foto rechts) al vorige week over de op handen zijnde contractverlenging.
Aan de laatste hobbels werd de afgelopen dagen gesleuteld, waarna beide partijen een nieuwe overeenkomst tekenden. Opvallend detail: het seizoen 2021 -2022 wordt tevens het laatste jaar van Al Mohsinawi in Arnhemse dienst. De trainer kent de ambities van de club. VDZ wil een stabiele tweedeklasser worden.

“Het werk bij VDZ is dus ook nog niet af”, vertelt Al Mohsinawi, die met zijn ploeg dit seizoen slechts drie competitieduels afwerkte en met 7 punten de koppositie in de derde klasse D deelt met Trekvogels en Brakkenstein. “Maar volgend seizoen is hoe dan ook mijn laatste jaar. Misschien apart dat zoiets gelijktijdig met een contractverlenging bekend wordt gemaakt, maar dan weten we allemaal waar we aan toe zijn en kunnen we verder kijken.”

Al Mohsinawi heeft dat zelf al gedaan. De ambitieuze trainer, inmiddels in het bezit van het UEFA-A diploma, tekende kortgeleden ook een contract bij de zaterdagse tweedeklasser Batavia ’90 in Lelystad. Op dit moment is Al Mohsinawi behalve trainer van VDZ ook trainer van de zaterdageersteklasser SVL in Langbroek. “Dat bijt elkaar allemaal niet. De intentie was om het contract met SVL met twee jaar te verlengen. Toen belde Batavia ’90. Die club is nu nog een tweedeklasser op zaterdag, maar zeer ambitieus en wil naar de derde divisie. SVL gunde mij de overstap en ik wil ook die vereniging netjes achterlaten.”

Roy van der Hoek (foto rechts) begon in augustus 2020 vol enthousiasme aan zijn eersteĀ  seizoen bij Eldenia, maar ook voor hem en zijn ploeg was het seizoen na drie competitieduels – in ieder geval voorlopig – voorbij. Niettemin vonden club en trainer elkaar in een nieuwe overeenkomst. De Eldenaar staat tot de zomer van 2022 onder contract bij Eldenia.
“Het is een raar seizoen en op basis waarvan beoordeel je iemand?”, vraagt ook Van der Hoek zich af. “Maar dat geldt nu voor de hele maatschappij, we leven van moment naar moment. Wij hebben lang door getraind met viertallen. Wij, Erik Wolsink (assistent-trainer) )en ik waren daar positief over en ook de groep vond het leuk. We zijn gestopt toen dat niet meer mocht. Met tweetallen trainen had geen zin.”

De leiding van de club informeerde uiteraard naar de bevindingen van de spelers over het functioneren van Van der Hoek. “Nu gelden andere criteria dan gebruikelijk. Aan de ene kant is er de laatste tijd minder contact geweest, maar met viertallen was het weer veel intensiever”, vertelt Van der Hoek. “Je zit er dan bovenop en in die fase vonden wij het belangrijk dat de spelers fit bleven, dat er binding was en ook veel plezier. Dat is naar ons idee gelukt.”