Trainer Erwin Koen blijft bij Eldenia en ziet nog veel perspectief in jonge spelersgroep

23 december 2016 | Van onze AS-redactie

Trainer Erwin Koen is ook volgend seizoen trainer van Eldenia. De 38-jarige Drielenaar verlengde zijn contract bij de zondagse derdeklasser met een jaar. Koen is nu bezig aan zijn derde seizoen bij Eldenia, dat in 3D (West I) prima presteert.

De contractverlenging van Koen bij Eldenia komt daarom niet als een verrassing. Koen ziet zelf ook nogal volop perspectief. “Bij Eldenia staat een jonge spelersgroep die ik heb overgenomen toen die jongens allemaal 20, 21 jaar waren”, legt Koen uit. “Ze zijn nu wat meer ervaren en ze worden alleen nog maar beter. Ik zie de ploeg groeien en zie het als een uitdaging Eldenia naar een nog hoger plan te brengen.”

Eldenia staat in de westelijke derde klasse D op een derde plaats met 25 punten uit 13 duels. De achterstand op de twee koplopers VVZA en Vriendenschaar bedraagt slechts 4 punten. Aan de goede prestaties kleeft natuurlijk een keerzijde, want van oudsher worden spelers bij Eldenia weggeplukt door andere verenigingen die met de beurs kunnen en willen rammelen. Koen is echter niet bang dat zijn selectie uit elkaar valt. “Met een aantal belangrijke spelers is al gesproken. Zij hebben niet de intentie te vertrekken na dit seizoen. Al weet je het nooit als er een club met een bak met geld aan de poort staat. maar anders moeten we weer eigen jeugdspelers inpassen, want ook dat is beleid bij Eldenia.”

Was er aanvankelijk enige onvrede bij Eldenia over de indeling in de westelijke derde klasse, bij Koen leeft dat totaal niet. “Het is wel ander voetbal dan in ‘Oost’. Het is meer gebaseerd op techniek”, zegt Koen. “Er wordt meer vanuit de opbouw gespeeld en de betere ploegen hebben ook allemaal een speler met extra kwaliteit. Jongens die betaald voetbal hebben gespeeld bij FC Utrecht of FC Den Bosch.”
Over de reisafstanden maakt Koen zich ook niet druk. “Of je nou vanuit Arnhem naar Millingen moet rijden of naar Leersum, dat maakt niets uit. Of van Arnhem naar Groesbeek of naar Utrecht, het is allebei veertig minuten. Daar komt bij, dat je nu ploegen treft waar je nooit eerder tegen hebt gespeeld. Dat is ook een keer leuk.”
Eldenia hervat op zondag 29 januari de competitie met een uitwedstrijd bij koploper Vriendenschaar in Culemborg. Dan wordt meteen duidelijk of de ploeg van Koen zich blijft mengen in de titelstrijd. De heenwedstrijd in Elden eindigde op de eerste speeldag in een gelijkspel (2-2).