Toptalenten naar Windmill Cup in Velp

8 juli 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Wie de internationale toptennissers van de toekomst wil zien, is van 9 tot en met 17 juli van harte welkom op tennispark Beekhuizen in Velp. Jonge talenten strijden dan om de Windmill Cup, een Grand Slamtoernooi voor de allerbeste jeugd tot en met 14 jaar.

De Windmill Cup bestaat uit 5 Grand Slamtoernooien: 2 in Frankrijk en 1 in Nederland, Duitsland en België. De afgelopen 20 jaar vond de Nederlandse editie van de Windmill Cup plaats in Leeuwarden.
“Leeuwarden kreeg het dit jaar niet rond en toen heeft de KNLTB gevraagd of wij het op Beekhuizen wilden organiseren”, zegt Monique Barrée, lid van de organisatie van de Windmill Cup. “Dat wij die vraag kregen voorgelegd, heeft vooral te maken met Dorien Everaars. Zij heeft haar sporen verdiend en is een super toernooidirecteur.”
TV Beekhuizen heeft ervaring met de organisatie van internationale jeugdtoernooien. Zo organiseerde de Velpse club in het verleden satellite-toernooien en vorig jaar nog het Infrasoil Beekhuizen Junior Tour 2010.
Het toernooi begint zaterdagochtend met de kwalifcatieronden, zondagavond is de officiële opening door sportwethouder Ronald Haverkamp van de gemeente Rheden en voorzitter Henk-Jan Donderwinkel van TV Beekhuizen.
Het toernooi in Velp is de tweede in de reeks van de Windmill Cup 2011. “De eerste is nog bezig in Parijs”, vertelt Barrée. “Daarom wordt zondagochtend nog een groot aantal spelers met een bus opgehaald in Parijs. Maandagochtend begint bij ons het hoofdtoernooi.”
De meeste jonge tennissers en tennissters, die uit alle delen van de wereld komen, slapen bij gastgezinnen. In totaal zullen zo’n 200 talenten uit meer dan 50 landen aan het toernooi deelnemen.
Lleyton Hewitt, Robin Söderling, Jo Wilfried Tsonga, Andy Murray, Kim Clijsters, Victoria Azarenka en Michaëla Krajicek behoorden in het verleden tot de deelnemers.
Het gehele toernooi in Velp staat in het teken van duurzaamheid. Zo zal het vervoer tijdens de toernooiweek zoveel mogelijk elektrisch zijn, verloopt de communicatie digitaal en wordt op 2 banen een LED-verlichting aangelegd.