Toptalenten bij Windmill Cup in Velp

12 juli 2015 | Van onze AS-redactie

Toekomstige tennistoppers strijden deze week op het fraaie tennispark van TV Beekhuizen in Velp om de Windmill Cup.
Ruim 200 talenten tot en met 14 jaar uit zestig verschillende landen hebben zich ingeschreven voor het evenement.
Na de kwalificatiewedstrijden van zaterdag en zondag begint maandag 13 juli het hoofdtoernooi.

 

De strijd om de Windmill Cup wordt dit jaar voor de 25e keer gehouden. Twintig keer vond het toernooi plaats in Leeuwarden en inmiddels viert ‘Velp’ zijn eerste lustrum.
Op het toernooi in Velp spelen de toppers van de toekomst, want in het verleden stonden naar later bleek hele grote namen op het veld. Caroline Wozniacki, Maria Sharapova, Roger Federer, Rafael Nadal en Andy Murray namen ooit deel aan de Windmill Cup.

De jonge talenten uit de gehele wereld kwamen vrijdag aan in Velp. Om de spelers, die veelal weken van huis zijn, een echt gezellige en goed verzorgde toernooiweek te geven, logeren ze bij gastgezinnen. De slogan van het toernooi om de Windmill Cup luidt dan ook ‘Thuis in TopTennis’.
Zaterdag en zondag waren de kwalificatiewedstrijden, maandagochtend (13 juli) gaat om 9.00 uur het hoofdtoernooi van start. Onder de deelnemers bevinden zich twee Gelderse talenten: Lars Kuipers uit Lochem bij de jongens en de Nijmeegse Ivana Milosevic bij de meisjes. Ook de nummers één van Nederland, de Rotterdamse Lian Tran en Lodewijk Weststrate uit Voorschoten zijn in Velp van de partij.

In het enkelspel bij de jongens is de Rus Matvey Minin als eerste geplaatst, Oleksiy Shestakov uit Oekraïne als tweede. Ekaterina Spirina uit Rusland staat bij de meisjes als eerste op de plaatsingslijst, Laura Tomic uit Bosnië Herzegovina is als tweede geplaatst.
Gezien het grote aantal deelnemers en wedstrijden wordt er voor de trainingen ook gebruik gemaakt van de gravelbanen van RTC de Laak in Rheden, TV Schaarsbergen en TV de Hoogkamp in Arnhem.


Lars Kuipers uit Lochem, één van de twee Gelderse deelnemers aan de Windmill Cup.


Kinderen van de Dorpsschool in Rozendaal die vrijdag deelnamen aan een clinic op de banen van TV Beekhuizen.Tijdens het toernooi om de Windmill Cup zullen er meer clinics worden gegeven.