Topdag Presikhaaf na zege op Rheden

15 december 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Presikhaaf heeft zondag de concurrenten in de eerste klasse E op grotere achterstand gezet. de ploeg van trainer Dennis van Beukering rekende zelf af met Rheden (2-0) en zag ook achtervolger Glanerbrug punten morsen tegen Bemmel (2-2).

Trainer Dennis van Beukering noemde de zege van Presikhaaf ‘verdiend’. “Maar in het eerste kwartier was Rheden wat feller en had het beste van het spel. Darna kregen wij meer het initiatief”, oordeelde de Presikhaaf-trainer.
De thuisclub kwam op een 1-0 voorsprong door een kopbal van Esen Gürbüz na een corner. “Rheden was daarna even de kluts kwijt en wij hadden de wedstrijd toen onder controle.”
Dat leidde nog voor de pauze tot het tweede doelpunt van Presikhaaf. Die viel uit een strafschop die feilloos werd benut door Nekhomi Veldt. “Dat was na een handsbal, maar de strafschop was wat gemakkelijk gegeven”, bekende Van Beukering eerlijk. “Tijdens de rust heb ik onze spelers wel duidelijk gemaakt scherp te blijven. Want ook vorige week was Rheden na een 2-0 achterstand nog teruggekomen.”
Toch kreeg Rheden na rust de eerste kans, maar doelman Marc te Witt voorkwam met een knappe redding een Rhedense treffer. In die tweede helft speelde Presikhaaf de wedstrijd professioneel uit. Na een tweede gele kaart voor Michael Teunissen moest Rheden ook nog met tien man verder.

“We zijn favoriet voor de titel”, zei Van Beukering na afloop. “Daar kunnen we niet omheen. Maar we kregen dat stempel al na zes wedstrijden en dat was niet reëel, want we hadden dertien nieuwe spelers. Maar de defensie stond meteen en we hadden aanvallers die konden scoren.”
Alle spelers van Presikhaam hebben volgens van beuekring maar één droom. “Dat is met Presikhaaf de eerste hoofdklasser in Arnhem worden. Dan schrijven die jongens geschiedenis.”
Presikhaaf gaat in de eerste klasse E met 32 punten uit 13 wedstrijden aan de leiding. Glanerbrug (24 uit 12), Hoogland (23 uit 13), Germania (22 uit 13) en Rheden (22 uit 13) zijn de achtervolgers.