Topdag Eldenia, SML in mineur

12 december 2016 | Van onze AS-redactie

In de derde klasse D (West I) kende Eldenia een topdag. De formatie van trainer Erwin Koen versloeg koploper VVZA in Elden met 2-1. Ralf van Bussel was de gevierde man. Hij zorgde niet alleen voor de openingstreffer, maar scoorde na de Amersfoortse gelijkmaker vlak voor tijd ook de winnende goal: 2-1.

VVZA en Vriendenschaar, dat ook verloor (met 2-1 bij Wasmeer), gaan in de westelijk derde klasse D nog wel samen aan kop met 29 uit 13, maar Eldenia heeft de achterstand halverwege de competitie tot 4 punten teruggebracht.
In de strijd om de tweede periodetitel is Eldenia als enige ploeg nog ongeslagen. De Eldense formatie gaat met 11 uit 5 echter niet aan kop. Wasmeer, Roda ’46 en Vriendenschaar gaan met 12 uit 5 aan de leiding.

smlSML, dat elf wedstrijden op rij had gewonnen, morste in de derde klasse D (Oost)  van het zondagvoetbal kostbare punten bij Millingen. De ploeg van trainer Roberto Straal leek op weg naar een zege, maar in de slotfase kwam de thuisclub op gelijke hoogte. Dat was de tweede keer dat de gasten een voorsprong prijsgaven. Dion Visser en Sven Roelofs scoorden voor SML.
Omdat Union vlak voor tijd de winst pakte bij Vitesse ’08, nam de Nijmeegse ploeg de koppositie weer over van SML. Union heeft 32 punten uit 13 duels, SML 31 uit 12. De Arnhemmers moeten nog inhalen tegen SCH, dat door de KNVB voorlopig uit de competitie is genomen. SML is als winnaar van de eerste periodetitel, al verzekerd van een plek in de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse.

Klik hier voor de uitslagen in het zondagvoetbal.