Tony Beyai gevierde man bij sterk VDZ

7 september 2014 | Van onze AS-redactie

Tony Beyai (foto) was zondag de gevierde man bij VDZ. De aanvaller nam in en tegen Millingen met twee treffers de gehele Arnhemse productie voor zijn rekening: 0-2. VDZ kende zo een prima start van het seizoen in de derde klasse D.

 

Nauwelijks een week terug van vakantie in Gambia stond Tony Beyai aanvankelijk niet in de basisopstelling van VDZ. Omdat Soufian Arjoch te laat was, mocht Beyai toch starten. De aanvaller beschaamde het vertrouwen van trainer Stefan Hoogsteder, bezig aan zijn eerste seizoen bij VDZ, niet.
De Arnhemse ploeg speelde een oerdegelijke wedstrijd en kwam na ruim een half uur op 0-1. Spits Kay van Harskamp legde af op Beyai die met een schuiver afrondde: 0-1.
Twintig minuten na rust was Beyai opnieuw succesvol. Dit keer soleerde hij langs twee Millingse verdedigers en schoot de bal door de benen van de doelman: 0-2.
Millingen voerde daarna de druk op. VDZ kwam eenmaal goed weg, toen de thuisclub de lat trof. Nadat de Millingse storm weer was gaan liggen, was VDZ-verdediger Stijn van Gent na een pass van invaller Soufian Arjoch met een lob nog dicht bij 0-3. Die vernedering bleef Millingen op het nippertje bespaard.