Toernooi Arnhem Cup met 25 teams

6 maart 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Aan het voetbaltoernooi om de 46e editie van de Arnhem Cup doen 25 ploegen mee. Het zaterdagteam van derdeklasser DVV meldde zich als laatste aan. Mo Allach, technisch directeur van Vitesse, verricht vrijdagavond in het clubhuis van Eendracht de loting.

De loting vindt plaats tijdens een sportcafé in het clubhuis van Eendracht aan de Doorwerthlaan in Arnhem. De aanvang is om 20.00 uur. Behalve Mo Allach zijn Henk Bouwman (voorzitter Arnhemia), Hans Liethof (trainer van SC Oranje zaterdag) en Leon Pruis (speler van RKHVV) te gast. Ook de toernooileiders Rob Heise en Ben van der Horst komen aan het woord.

De wedstrijden in de eerste ronde van het toernooi om de Arnhem Cup worden gespeeld op dinsdag 31 maart. Op dinsdag 14 april staat de tweede ronde op het programma. Vanaf de kwartfinales worden de wedstrijden gespeeld op het terrein van Eendracht. De data zijn dinsdag 28 en donderdag 30 april en donderdag 7 en dinsdag 12 mei.De halve finales staan gepland op dinsdag 26 en donderdag 28 mei. De aanvangstijd van de duels in de kwartfinales en de halve finales is 20.00 uur. De finale is op zondag 7 juni en begint om 19.30 uur. De toernooiorganisatie is in handen van Marjo Kraayvanger.

Aan het toernooi om de Arnhem Jeugd Cup doen 28 teams mee. Op woensdag 15 april staat de eerste ronde op het programma. De wedstrijden in de tweede ronde worden gespeeld op woensdag 13 mei. De ploegen worden verdeeld over een A- en een B-categorie. De in de competitie hoogst ingedeelde ploegen spelen in de A-categorie, de teams uit de lagere klassen in de B-categorie. Voor beide categorieën is de finaledag op zondag 7 juni op het complex van Eendracht . Dan worden zowel de halve finales als de finales gespeeld. Gijs van Lotringen en Raymond Courbois zijn bij de Arnhem Jeugd Cup de toernooileiders.

Deelnemende clubs Arnhem Cup (senioren): AFC Arnhem (za), AFC Arnhem (zo), Angeren, Arnhemia, Arnhemse Boys, AVW ’66, Babberich, Bemmel, Duno, DVOV, DVV (za), Eendracht Arnhem (za), Eendracht Arnhem (zo), Eldenia, Elistha, ESA, OBW, Rheden, RKHVV, SC Oranje (za), SC Oranje (zo), SML, Spero, VDZ, Westervoort.

Deelnemende clubs Arnhem Jeugd Cup (D-pupillen): AFC Arnhem, Angeren, Arnhemia, Arnhemse Boys, AZ 2000, AVW ’66, De Bataven, De Paasberg, Driel, Duno, DVOV, DVV, EDS, Eendracht Arnhem, Eldenia, ESA, Elistha, GSV ’38, GVA, Jonge Kracht, MASV, OVC ’85, Rheden, RKHVV, EDS, SML, Spero, VDZ.