Toch nog geen besluit over al dan niet doorgaan voetbalcompetitie

24 maart 2020 | Van onze AS-redactie

De KNVB houdt nog een slag om de arm over het al dan niet uitspelen van de competitie in zowel het betaalde voetbal als bij de amateurs. Op haar website meldt de voetbalbond dat het ministerie van VWS heeft bevestigd dat het advies van het RIVM met betrekking tot sportverenigingen ongewijzigd is gebleven, en dus loopt tot en met 6 april, en niet tot 1 juni, zoals overal in eerste instantie te lezen was.

Na de persconferentie van het kabinet, maandagavond, leken de afgekondigde maatregelen ook te gelden voor de sport. Nu blijkt dat de wedstrijden en competities in de sport buiten het besluit vallen om evenementen en bijeenkomsten te verbieden tot 1 juni.

Op haar website meldt de KNVB dat over het verdere verloop binnen de sport pas een besluit zal worden genomen in de aanloop naar 6 april. De voetbalbond meldt dat op basis van de huidige omstandigheden met meerdere scenario ‘s rekening gehouden dient te worden.

De KNVB werkt met drie verschillende scenario ‘s:
– De competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot  1 juni zonder publiek)
– De competities worden uitgespeeld na 30 juni* (afhankelijk uitkomsten UEFA-kalenderwerkgroep)
– De competities worden niet uitgespeeld * Foto rechtsboven: spelmoment uit het duel Arnhemia – CHRC. (Foto: Sjaak Bouwmeister)