Titel voor trots Elsweide

30 mei 2023 | Van onze AS-redactie

Elsweide is kampioen van de vijfde klasse C. De ploeg van Harun Köprülü won maandag in Megchelen met 2-0 bij SVGG en behield daarmee een voorsprong van twee punten op Ajax Breedenbroek, dat thuis met 8-0 afrekende met RVW. Elsweide keert na de degradatie in 2022 dus al na één jaar terug in de vierde klasse.

Het was voor de Arnhemse ploeg een bijzonder seizoen. Voor de winterstop kwam Elsweide tien keer in actie en dat leverde ook tien overwinningen op. Trainer Harun Köprülü leek met zijn ploeg onbedreigd af te stevenen op de titel, maar bij de hervatting van de competitie ging het meteen mis. Elsweide verloor op 22 januari de thuiswedstrijd tegen SVGG met 2-0. Als gevolg van vele blessures vielen automatismen weg. Daarnaast kreeg grensrechter Johan Leenders, in het kampioensduel met SVGG weer actief als grensrechter, tijdens de uitwedstrijd tegen Eendracht een hartaanval en enkele spelers kregen te maken met droeve omstandigheden in verband met de aardbevingen in Turkije.

Haalde Elsweide voor de winterstop met 30 punten uit 10 wedstrijden de maximale score, in de resterende 14 duels in 2023 pakte de ploeg nog maar 29 punten. Het bleek uiteindelijk toch voldoende voor de titel op de website van RTV Connect.

* Foto geheel boven: Elsweide viert feest na het behalen van de titel. (Foto: Jesper Giesen/RTV Connect).

* Klik hier voor een verslag en reacties van trainer Harun Köprulu en aanvoerder Ahmed Bagici van Elsweide op de website van RTV Connect.