Titel op het spel bij ESCA – OBW

18 januari 2014 | Van onze AS-redactie

De handbalsters van ESCA en OBW steken er in de eerste klasse F met kop en schouders bovenuit. Zaterdagavond staan beide ploegen in de Arnhemse sporthal Valkenhuizen tegenover elkaar. De winnaar neemt een voorschot op de titel.

ESCA en OBW voeren met 20 punten uit 12 wedstrijden de ranglijst aan. Overwetering en Ha-Stu hebben met nog 8 duels voor de boeg al een achterstand van 6 punten.
“De titel bij winst op OBW al bijna binnen? Op die manier hebben wij het er in de groep niet over gehad”, zegt aanvoerster Laura Engels van ESCA een beetje geschrokken. “Er komen voor ons ook nog andere zware wedstrijden zoals uit tegen Ha-Stu en thuis tegen Overwetering.”

ESCA kende afgelopen zondag een slechte generale. Het duel bij stadgenoot AAC 1899 2 ging met 32-26 verloren. “Die nederlaag heeft het vertrouwen niet aangetast”, zegt Engels. “Ben je gek? We staan alleen weer met beide benen op de grond. Het was een rare wedstrijd. Wanneer vallen er bij de vrouwen nou 58 doelpunten. Het was een gatenkaas. Bij AAC 2 stond er wel een ander team dan in de eerste wedstrijd. Dat hadden we niet verwacht.”
In dat duel met AAC 1899 2, met Hayke van Valburg 97), Anneke van Oel (5) en Laura Engels (5) als beste schutters, gingen vele kansen verloren. “Bij rust stonden we met 190-16 achter, maar we hadden wel tien open kansen gemist. Paal en lat nog niet meegerekend.”

In de topper tegen OBW zal ESCA zorgvuldiger met de kansen om moeten springen. Opvallend is dat ESCA al zijn zes gespeelde thuisduels won. Nog opvallender: OBW ging in alle zes uitwedstrijden met de winst strijken. Onder meer in de moeilijke duels met Overwetering (22-24) en Ha-Stu (17-21) ging de winst naar de Zevenaarse ploeg. Thuis verloor OBW tweemaal, van ESCA (15-16) en Overwetering (20-26). ESCA ging op vreemde bodem tweemaal onderuit. Bij Overwetering met 30-16 en afgelopen zondag dus bij het tweede team van AAC 1999.

De winnaar van de wedstrijd van zaterdagavond zet hoe dan ook een grote stap richting titel. De kampioen van de eerste klasse F komt dan in aanmerking voor promotie naar de hoofdklasse, zo staat in de reglementen. Engels: “Als ik denk aan de hoofdklasse, bezorgt me dat wel een glimlach op het gezicht. Het lijkt me leuk daar weer te kunnen spelen.”
ESCA – OBW begint zaterdag 18 januari in sporthal Valkenhuizen om 19.00 uur.