Titel Oost-Arnhem een stap dichterbij

27 april 2015 | Van onze AS-redactie

Oost-Arnhem is weer een stap dichter bij de titel in de overgangsklasse A. De korfbalploeg van trainer Ron Steenbergen herstelde zich van het verlies van vorige week en won in Dronten met 14-11 van ASVD.

De strijd om de titel in de veldkorfbalcompetitie spitst zich nu toe tussen Oost-Arnhem en DOS Kampen. Met nog drie wedstrijden voor de boeg heeft Oost-Arnhem een voorsprong van 3 punten. De Arnhemse formatie speelt nog thuis tegen Odik (9 mei) en Sparta (30 mei) en gaat nog op bezoek bij Hoogkerk (16 mei).

Na de thuisnederlaag tegen Heerenveen wist Oost-Arnhem dat het zich geen nieuwe missatp kon veroorloven. “Ron Steenbergen had in de bespreking al aangegeven dat de spelers niet te veel aan het kampioenschap moesten denken. ‘Speel je wedstrijd ontspannen en laat zien dat vorige week een foutje was’, zo luidde de iopdracht, aldus Wesley ten Broek, teammanger van Oost-Arnhem.
De woorden van Steenbergen hadden effct. In een koud en nat Dronten had Oost-Arnhem zowel aanvallend als verdedigend grip op ASVD. Binnen een kwartier stond er een stand van 0-5 op het scorebord. Bij een tussenstand van 4-8 had de thuisploeg alleen nog maar gescoord uit vrije ballen en strafworpen. Dat mocht Oost-Arnhem zich dan wel weer  kwalijk nemen.
Na een 5-9 ruststand in het voordeel van Oost-Arnhem scoorden de bezoekers na de pauze de eerste treffer. Ten Broek: “Dat is na rust, bij een gunstige voorsprong, altijd een klein tikkie naar de tegenstander. Laten zien dat er niets te halen valt deze middag.”
Oost-Arnhem voerde haar verdedigende taken na rust perfect uit. Dat was ook nodig, omdat één vak het aanvallend even kwijt was. In plaats van vrij te blijven korfballen en veel te schieten, zochten de aanvallers naar de doorbraak. Afspeelfouten en onnodige overtredingen kenmerkten even het spel en daarbij miste Oost-Arnhem ook nog twee strafworpen. In de 44e minuut stond er een tussenstand op het scorebord van 9-12, maar toen stond, zoals vaker in de de laatste wedstrijden, Linda Eijkhout op. Zij scoorde na een mooi opgezette aanval in de 58e minuut een belangrijke treffer: 9-13. De gasten gaven niet op, maar nadat Dian Ligt voor de veertiende Arnhemse treffer had gezorgd, was het verzet van ASVD gebroken.

Oost-Arnhem, eerste aanval: Bas Broenink 2, Thijs Broenink 1, Minke de Jager 2, Linda Eijkhout 2.
Eerste verdediging: Bob Beenen 4, Jos Albers, Paulien Wagenvoort 1, Dian Ligt 2.

Overgangsklasse A
Uitslagen speelronde 11.

Heerenveen – Hoogkerk        21-13
DOS Kampen – Sparta           21-13
ASVD – Oost-Arnhem           11-14
Odik – KVZ                           15-20

Stand
1. Oost-Arnhem           11-19
2. DOS Kampen            11-16
3. ASVD                        11-12
4. Sparta                       11-11
5. ODIK                         11-9
6. Heerenveen               11-8
7. Hoogkerk                  11-7

8. KVZ                           11-6