Titel kan Eldenia niet meer ontgaan

11 maart 2014 | Van onze AS-redactie

Voor de voetbalvrouwen van Eldenia is het behalen van de titel in de eerste klasse C een kwestie van tijd. Na de 2-1 zege op RKDEO bedraagt de voorsprong op achtervolger Maarssen 13 punten.

 

Met nog maar zes wedstrijden te spelen kan het voor Eldenia niet meer misgaan. Zondag won de ploeg van trainer Maarten de Vries met 2-1 RKDEO, de nummer drie op de ranglijst. Maarssen, de directe achtervolger, vergrootte de vreugde in het Eldense kamp door thuis met 4-2 te verliezen van Fortuna W.
Na een vrij weekeinde had Eldenia het knap lastig met RKDEO. De thuisploeg speelde een moeizame wedstrijd. Voor rust trof Kim de Vries (foto) met een fraai schot de onderkant van de lat, maar ook RKDEO kreeg een grote kans. Keepster Manon Bosch van Eldenia redde echter bekwaam.
Na de rust kwam Eldenia beter uit de startblokken, maar via een counter scoorde RKDEO: 0-1. Eldenia kwam pas in de 82e minuut langszij. Na een dieptepass van Anoek Alon ging Kim de Vries uitstekend door in het strafschopgebied en schoot de bal in de linkerhoek: 1-1. Eldenia kreeg vleugels en bij de volgende Eldense aanval was het weer raak. Een speelster van RKDEO sloeg de bal na een voorzet met de hand in eigen doel: 2-1.
Eldenia gaat in 1C aan kop met 44 punten uit 16 duels. Maarssen (31 uit 16) en RKDEO (30 uit 16) zijn de achtervolgers. Bij verlies van de twee ‘concurrenten’ kan Eldenia zondag al de titel pakken. Eldenia gaat zondag op bezoek bij Purmerend, dat met 26 uit 16 op een gedeelde vierde plaats staat.