Tim Jansen mist het goede gevoel

17 januari 2013 | Van onze AS-redactie

Hij had zich er veel van voorgesteld. Maar het bleek niet de avond van Tim Jansen tijdens de schaatsmarathon op de ijsbaan op sportpark ’t Cranevelt voor B-rijders. De 25 –jarige Rhedenaar gaf na 25 ronden op.

Tim Jansen promoveerde afgelopen seizoen naar de eerste divisie, maar vooralsnog blijkt de overgang erg groot. “In het voorseizoen heb ik lekker gereden. De trainingen gingen en gaan heel goed, maar in de wedstrijden wil het niet zo vlotten”, vertelde Jansen donderdagavond.
Op de ijsbaan van de Arnhemse IJsclub Thialf op sportpark ’t Cranevelt verscheen Jansen met nog vijftig renners aan de start voor de marathon. Na 25 van de honderd ronden gaf de Rhedenaar er de brui aan. “In de bochten verloor ik steeds snelheid ten opzichte van het rechte stuk. Als je na de bocht dan steeds op een paar meter ligt en je moet dat elke keer weer goedmaken, dan gaat het kaarsje langzaam uit.”
Jansen debuteert dit seizoen na zijn promotie uit de regioklasse in de eerste divisie. Handhaven is het doel, maar dat wordt moeilijk. Jansen: “In onze regio, gewest Gelderland, krijg je maar één jaar de kans. Ik loop nu het risico dat ik meteen weer degradeer. Ik moet bij de eerste 60 rijders eindigen in het klassement van de KPN Marathon Cup. Ik vrees dat het niet gaat lukken.”
De wedstrijd in Arnhem leverde donderdag een zege op voor Tom Schuit uit Schemerhorn. Hij was samen met Erik Valent uit Amstelveen ontsnapt uit het peloton en bleef zijn opponent in de sprint voor. Sven Faber uit Landsmeer won de sprint van het peloton, op slechts tweeënhalve seconde van winnaar Schuit.