Thuiszege voor Jasper Bugter

19 juni 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Jasper Bugter heeft zondag met overmacht de Ronde van Elden bij de nieuwelingen gewonnen. De 16-jarige Eldenaar legde de 40 kilometer af in 57 minuten en 10 seconden. Bas Tietema uit Zwolle werd tweede op 10 seconden.

Bugter maakte al vroeg in de koers deel uit van een kopgroep van 4 man. “Een paar ronden voor het einde plaatste ik een demarrage en toen kon alleen Bas Tietema volgen. In de laatste ronde heb ik het nog een keer geprobeerd”, zei Bugter.
Die laatste demarrage was Tietema te veel. Bugter ging alleen over de meet, de Zwollenaar volgde op 10 seconden. Gino Luca Vierhouten uit Hilversum eindigde met een achterstand van 48 seconden als derde.
“Mijn derde overwinning van het seizoen”, jubelde Bugter. “Mooi om een thuiswedstrijd te winnen. Dat ik elke ronde langs mijn huis reed, maakte het extra leuk.”

In de sportklasse (50 kilometer, 28 ronden) ging de overwinning naar Cor van der Ploeg uit Bemmel. Hij was weggesprongen uit het peloton en kwam met een voorsprong van 7 seconden op Harbert Heins, de nummer 2, over de streep.