Thuisnederlaag Jonge Kracht

2 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

Jonge Kracht heeft  in de eerste klasse E opnieuw een nederlaag geleden. De Huissense ploeg verloor op eigen veld met 2-4 van Achilles’12. Ondanks het verlies toonde de ploeg van trainer Roy van der Hoek tekenen van herstel.

De nederlaag en de wanprestatie van vorige week bij sportclub Enschede had er flink inhehakt bij jonge Kracht. In het duel met Achilles’12 lieten de Huissenaren bij vlagen weer prima spel zien. Zeker voor rust kon Jonge Kracht goed meekomen met de tegenstander uit Hengelo. Achilles probeerde met soepel combinatiespel Jonge Kracht kapot te spelen, maar de organsiatie bij de thuisploeg stond goed.
Jonge Kracht kreeg ook de eerste grote kans kreeg. Klaas Venderbosch rondde iets te gehaast af, nadat hij vrij voor de keeper was gezet door Ted Bronkhorst. Nadat Jan-Willem Lentjes met een afstandschot ook voor gevaar had gezorgd, was het Achilles dat tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Bij Jonge Kracht was de organisatie weg en binnen 3 minuten stond ook de 0-2 op het bord.
Met de zeer sterk ingevallen Thijs Jansen ging Jonge Kracht in de tweede helft op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze leek er al in de 1e minuut te komen, maar Stephen Könnemann zag de vrij voor het doel staande Mark Jansen over het hoofd. Dezelfde Jansen schoot in de 60e minuut Jonge Kracht dichter bij Achilles: 1-2. De thuisploeg zette aan en de gelijkmaker hing in de lucht. Na een fout van keeper Jay Lelie kon Achilles de voorsprong weer verder uitbouwen: 1-3. Kort daarop kwam Jonge Kracht weer terug doordat Stephen Könnemann: 2-3.
De thuisclub putte moed uit die treffer en zette aan voor een slotoffensief. Een paar minuten voor tijd kreeg Thijs Jansen nog een goede kans op de gelijkmaker, maar hij zag zijn kopbal net naast gaan. In de slotseconde counterde Achiiles nog naar 2-4.
Jonge Kracht bezet in 1E de laatste plaats met 1 punt uit 5 duels.

Uitslagen Eerste klasse E
Jonge Kracht – Achilles’12         2-4
De Bataven – AWC                        5-1
De Zweef – Rheden                      2-1
Alverna – Voorwaarts T              2-2
SDOUC – Sportclub Enschede   3-1
Tubantia – PH                               0-1
Glanerbrug – Germania              2-0