Theo Janssen: ‘Liefst tegen Ajax’

27 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Theo Janssen heeft donderdagavond bij de loting voor de halve finale van de strijd om de KNVB-beker een voorkeur voor Ajax. Zijn ploeg, FC Twente, won woensdagavond in de kwartfinale na strafschoppen van PSV. Na 120 minuten voetbal was de stand 1-1.

Theo Janssen vervulde tegen PSV weer eens een hoofdrol bij de landskampioen. De Arnhemmer zette zijn ploeg in de eerste helft uit een strafschop op voorsprong. De penalty was door arbiter Vink toegekend na een handsbal van Orlando Engelaar. FC Twente leek de winst binnen te hebben, maar in de blessuretijd zorgde invaller Danny Koevermans met een fraai schot nog voor de gelijkmaker. In de verlenging werd niet meer gescoord.
Janssen was in de noodzakelijke strafschoppenserie als eerste Twentespeler aan de beurt. De middenvelder bleef ook bij zijn tweede strafschop van de avond ijzig kalm. Doelman Isakson van PSV was kansloos. Pas bij de dertiende strafschop ging het mis. PSV-speler Orlando Engelaar was de eerste die miste, waarna Dwight Tiendali FC Twente naar de halve finale schoot.
“En dan nu maar Ajax. Meteen maar de beste en liefst thuis, dan heb je de steun van je eigen publiek”, zei Janssen voor de camera van Eredivisie Live.
Voordat de wens van de Arnhemse middenvelder in vervulling kan gaan, moet Ajax eerst nog afrekenen met NAC. Dat duel staat donderdagavond op het programma.