Theo Janssen is ware specialist

5 december 2010 | Van onze AS-redactie

Theo Janssen was zaterdagavond weer belangrijk voor FC Twente. De Arnhemmer scoorde via twee prachtige vrije trappen, zijn specialiteit. Janssen was zo verantwoordelijk voor de 2-0 zege van zijn ploeg op De Graafschap.

Door de hoofdrol die Theo Janssen zaterdag vervulde in de Grolsch Veste zal de interesse in de middenvelder alleen nog maar groter worden. Er zou interesse zijn van Vfl Wolfsburg en uit Italië. Janssen blijft er zelf, zoals gebruikelijk, ijzig kalm onder. “Klaar voor een overstap? Dat weet ik niet. Niemand heeft zich bij de club gemeld”, zei de Arnhemmer na afloop van het duel met De Graafschap voor de camera van Eredivisie Live. “En komt Twente bij eventuele interesse niet akkoord met een andere club, dan hoef ik niet eens na te denken over een vertrek.”
Janssen richt zich daarom vooralsnog op zijn huidige club en hij denkt dat FC Twente ook dit seizoen weer kampioen kan worden. “We hebben twee keer achter elkaar verloren, tegen NAC en AZ, maar we waren twee keer de betere ploeg. Tegen AZ waren we zelfs met tien man nog beter. Het is nu belangrijk, dat we vlak voor de winterstop, de wedstrijden winnen.”
Tijdens de warming-up had Janssen al gezien dat Ajax door een gelijkspel tegen NEC kostbare punten had verspeeld. “Maar wat Ajax doet is bijzaak. We moeten gewoon zelf de punten pakken”, zei de middenvelder.
FC Twente deelt door de overwinning op De Graafschap de koppositie in de eredivisie met PSV, dat met 5-2 won van Heracles. Beide ploegen hebben 37 punten uit 17 wedstrijden. FC Groningen is derde met 34 punten.