Theo Bos baalt van ‘onverdiend verlies’

12 september 2010 | Van onze AS-redactie

Vitesse-trainer Theo Bos had zaterdag een slecht gevoel na de 2-1 nederlaag bij SC Heerenveen. Zijn ploeg had de winst immers voor het grijpen.

Bos zei na afloop bij de NOS: “Ron Jans heeft al eens geroepen dat weinig ploegen hier makkelijk winnen. Dat gevoel had ik ook op voorhand, maar als je dan ziet hoe de wedstrijd zich ontwikkelt, dan heb ik toch het gevoel dat het had gekund. Het is zuur dat je een wedstrijd in blessuretijd verliest. Zeker als het onverdiend is. De groep had een succesje kunnen gebruiken.” 
“Voetballend zijn we een stuk verder, hoewel het ook wel hapert. Na de 1-0 hebben we niet goed verdedigd. Maar wat wil je, de jongens hebben pas twee dagen met elkaar getraind.”
Niet alleen de dubieuze penalty in de slotfase nekte Vitesse, voor rust werd ook nog eens een zuiver doelpunt van Lasse Nilsson door scheidsrechter Bas NIjhuis wegens buitenspel afgekeurd. Theo Bos:  ”Het kan gebeuren dat een scheidsrechter of grensrechter een keer mis zit. Maar het is wel zuur. Ook als je bedenkt dat die tweede goal van Heerenveen volgens mij ook nog eens buiten de tijd viel.”

Ook de maker van het Vitesse-doelpunt Davy Pröpper was zwaar teleurgesteld. Bij Omroep Gelderland zei de 19-jarige middenvelder: “Dan maak je een mooie goal, en dan is het heel jammer dat je nog verliest. Tot vijf minuten voor tijd was er niks aan de hand.”