Test Swift op internationaal toernooi

29 augustus 2015 | Van onze AS-redactie

De Arnhemse handbalvereniging Swift houdt zaterdag 29 augustus (vandaag) een internationaal toernooi in sportcentrum Sports Planet de Pals in Westervoort. Behalve Swift doen twee Nederlandse en een Duitse ploeg mee aan het toernooi.

Aristos (Amsterdam), DIOS (Den Hoorn) en het Duitse Eintracht Recklinghausen zijn de tegenstanders van Swift. De Arnhemse ploeg van trainer Arthur Langendijk opent het toernooi om 11.00 uur met een wedstrijd tegen Aristos, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de eredivisie. Om 13.30 uur speelt Swift tegen DIOS. De laatste wedstrijd, Swift – Eintracht Recklinghausen, begint om 16.30 uur.

Het seizoen in de eredivisie begint op zaterdag 5 september. AHV Swift is dan in de eigen sporthal Elderveld gastheer van Quintus. De aanvang is 19.30 uur.

Sports Planet/AHV Swift toernooi
Programma
zaterdag 29 augustus
11.00 uur: AHV Swift – Aristos
12.15 uur: Eintracht Recklinghausen – DIOS
13.30 uur: DIOS – AHV Swift
14.30 uur: Aristos – Eintracht Recklinghausen
15.30 uur: DIOS – Aristos
16.30 uur: AHV Swift – Eintracht Recklinghausen

Test Swift op internationaal toernooi

15 augustus 2013 | Van onze AS-redactie

De Arnhemse handbalvereniging Swift houdt zaterdag 17 augustus een internationaal toernooi in sportcentrum Sports Planet de Pals in Westervoort. Behalve Swift komen twee Duitse en een Belgische club op het toernooi in actie.

Achilles Bocholt uit België en de Duitse ploegen OSC SG Löwen Duisburg en Borussia Mönchengladbach zij de tegenstanders van Swift. Het toernooi om 14.00 uur met het duel AHV Swift – Achilles Bocholt. De laatste wedstrijd, Löwen Duisburg – Achilles Bocholt, begint om 19.20 uur.

AHV Swift zit volop in de voorbereiding op het seizoen 2013 – 2014. De Arnhemse eredivisionist, die sterspeler Dario Polman zag vertrekken naar BEVO HC in Panningen, kampt in die voorbereiding met de nodige tegenslagen. Blessures bij Freek Gielen (achillespees), Robin Schoenaker (enkel), Jeff de Quay (rug), Stijn Hoefnagels (gebroken teen) en Jort Neuteboom (gebroken neus) verstoren de aanloop naar het nieuwe seizoen.

Het seizoen in de eredivisie begint op zaterdag 31 augustus. AHV Swift speelt dan in Panningen tegen BEVO HC. Daarna speelt de Arnhemse ploeg twee keer thuis in sporthal Elderveld. Op 7 september treft AKV de ploeg van trainer Paul Schuurkes Tachos, een week later is Hellas de tegenstander.

Internationaal Sports Planet/AHV Swift toernooi
Programma
zaterdag 17 augustus
14.00 uur: AHV Swift – Achilles Bocholt
15.00 uur: Löwen Duisburg – Borussia Mönchengladbach
16.10 uur: AHV Swift – Löwen Duisburg
17.10 uur: Achilles Bocholt – Borussia Mönchengladbach
18.20 uur: Borussia Mönchengladbach – AHV Swift
19.20 uur: Löwen Duisburg – Achilles Bocholt


Stijn Hoefnagels (8), hier in actie in de competitiewedstrijd tegen E en O, is herstellende van een gebroken teen. (Foto: Walter Veerman)