‘Terugblik’ met Luuk van Gestel

21 november 2013 | Van onze AS-redactie

Wekelijks bespreekt de redactie van ArnhemSports.nl met een bekend persoon de gebeurtenissen op de voetbalvelden van het afgelopen weekeinde. Dit keer komt Luuk van Gestel (foto, 20) van OVC’85 aan het woord. De middenvelder verloor zondag met zijn ploeg in de vierde klasse F  met 2-1 bij Arnhemse Boys en Van Gestel was de meest besproken speler op het veld. 

Een penalty gemist en ook nog een rode kaart. Het was niet jouw weekeinde.
Luuk van Gestel: “Dat kun je zo wel zeggen. Haris Kandzetovic is onze eerste man voor de penalty’s, maar hij was geblesseerd geraakt. In het verleden heb ik ook pingels genomen. Ik nam dus nu ook mijn verantwoordelijkheid. Maar ik stond niet met honderd procent overtuiging achter de bal. Ik schoot zwak in en de keeper kon eenvoudig redden. Daarna kreeg ik bij een 2-1 stand rood. Onterecht. Dat vond volgens mij iedereen. Ik was te laat, toen de bal tussen mij en een speler van Arnhemse Boys inviel. Maar de scheidsrechter stond in het verlengde van ons en daarom leek het misschien zwaar.”

Hoe reageerden je ploeggenoten?
“De andere spelers waren ook verbaasd over die rode kaart. Bij die 2-1 achterstand hadden we nog alle kans om gelijk te maken. We waren ook niet minder, maar na een rode kaart wordt het natuurlijk een stuk moeilijker.”

Jouw trainer zei na afloop over jouw strafschop dat een keeper bij de F-pupillen die bal ook nog had gestopt.
“Zo erg was het niet. De bal was wel heel erg zwak ingeschoten. Op de training daarna hebben we geoefend op penalty’s en toen gingen ze er weer allemaal feillos in.”

OVC ’85 staat er niet zo goed voor. Komt het nog goed met jullie?
“Aan het spel ontbreekt weinig. We voetballen goed en creëren ook voldoende kansen, maar we schieten de bal er niet in. Rachid Harrak Gharrafi scoorde aanvankelijk wel, maar hij is na een conflict met het bestuur al weer weg. Maar we wanhopen niet. Of we nou de nummer éen of de nummer laatst de tegenstander is, we spelen ons eigen spel. We hebben ook te maken met wat schorsingen, maar het komt wel in orde met OVC ’85.”

Volg je het regionale amateurvoetbal een beetje?
“Ja. Ik vind het heel leuk dat Presikhaaf het zo goed doet. Er moet toch ook minimaal één Arnhemse club op heel hoog amateurniveau moeten spelen. Ik woon in Oosterbeek, maar kom uit Arnhem, vandaar. Verder vind ik het leuk dat Duno het zo goed doet. Die gaan weer voor het kampioenschap. Dat verbaast me niet, want er lopen daar veel goede voetballers. Iedereen dacht dat Purrel Fränkel daar maar één jaar zou voetballen, maar dat is dus ook niet zo.”

De link naar Vitesse is daarmee gelegd. Kan Vitesse kampioen van Nederland worden?
“Die kans zit er in. Qua materiaal vind ik al dat ze er bovenuit steken. Vitesse heeft nu ook een bredere selectie dan vorig jaar. Ik vind alleen dat er nog een goede spits bij moet komen. Misschien in de winter. Ik vind Havenaar goed genoeg, maar er zit niets achter als hij geblesseerd raakt. Nee, Jonathan Reis ook niet.”