Ten Velde in selectie Oranje

2 mei 2018 | Van onze AS-redactie

De Arnhemse handballer Rutger ten Velde is opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje, dat op zaterdag 9 en woensdag 13 juni in actie komt tegen Zweden. De winnaar van deze play-off wedstrijden plaatst zich voor het WK 2019 in Denemarken en Duitsland. Bondscoach Erlingur Richardsson heeft een lijst van twintig spelers samengesteld en maakt uiterlijk 8 juni de definitieve selectie van zestien spelers bekend. 

De Nederlandse mannenploeg speelt op zaterdag 9 juni in de Maaspoort in Den Bosch (aanvang 16.00 uur) de eerste wedstrijd tegen Zweden. Vier dagen later volgt de return in het Zweedse Kristianstad. Voor Oranje wordt Zweden een zware kluif, want de Scandinavische ploeg is de verliezend finalist van het afgelopen EK.
Na de wedstrijd in Zweden reist de Oranjeploeg direct door naar Korea. De formatie van bondscoach Richardsson neemt daar deel aan de Seoul Cup 2018.

Rutger Ten Velde (21), die zijn carrière begon bij de Arnhemse handbalvereniging Swift (nu DFS Arnhem) komt dit seizoen uit voor het Duitse Wilhemshavener HV. De club uit Noord-Duitsland speelt in de 2. Bundesliga. Na zijn periode bij AHV Swift handbalde Ten Velde bij eredivisionist Houten (2013-2015), TuS Derschlag (2015-2016, 3. Bundesliga) en Volendam (2016-2017, BENE-League). De talentvolle Ten Velde speelde ook al 41 jeugdinterlands en maakte daarin 154 goals.