Teller Arnhemse Boys nog op nul

23 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys kent in de derde klasse D een dramatische start van het seizoen. Zondag verloor de ploeg van trainer Ricardo Gil Muiños (foto)  met 4-1 bij WAVV. Arnhemse Boys behaalde in vier duels nog geen enkel punt.

In Wageningen keken de bezoekers al na een kwartier tegen een 2-0 achterstand aan. “We begonnen heel slecht en hadden problemen met hun ‘lopende mensen’. Je moet natuurlijk wel meegaan met je man”, zei Gil Muiños na afloop.
Na de 1-0 viel de 2-0 uit een van richting veranderd schot. Arnhemse Boys herpakte zich daarna en kreeg enkele mogelijkheden. In de 30e minuut werd de opgekomen Ricky Görtz neergelegd, waarna deweer teruggekeerde Mike Remie de strafschop benutte: 2-1.
Arnhemse Boys kreeg na rust enkele goede kansen op de gelijkmaker. De beste was voor Bryan van Schooten, maar ook hij kreeg de bal niet in het Wageningse doel. In de 60e minuut was er een rode kaart voor Maikel Bijsterbosch van de bezoekers, die bij een vrije trap van Arnhemse Boys iets gedaan zou hebben wat niet mocht.
“We zijn daarna risico’s gaan nemen en achterin één-op-éen gaan spelen”, zei Gil Muiños. “Alex Kwieman had nog een goede kans op 2-2, maar helaas ging de bal er niet in.”
In de laatste 20 minuten scoorde WAVV nog twee keer. De thuisploeg profiteerde van de geboden ruimte, zeker toen ook Görtz nog geblesseerd raakte. Hij bleef tot 5 minuten voor tijd in het veld, maar werd er toen door Gil Muiños afgehaald. Met negen man was Arnhemse Boys verder kansloos.
“Nog geen punten na vier wedstrijden. Nooit eerder meegemaakt”, zei Gil Muiños. “Winnen is nu de remedie en ik ben er van overtuigd dat de eerste zege er snel aankomt.”
Behalve Arnhemse Boys heeft ook Overasseltse Boys nog geen enkel punt. Rood Wit gaat met 12 uit 4 in 3D aan de leiding.

Uitslagen Derde klasse D
Beuningse Boys – Quick 1888    1-1
Blauw Wit – DIO ’30                    2-1
WAVV – Arnhemse Boys             4-1
DVOL – ONA ’53                        0-2
Rood Wit – Hatert                      5-1
Overasseltse B – Groesb. B        1-2