Tegenstanders MASV en VDZ zeggen af, zondag oefenen Arnhemse clubs tegen elkaar

19 augustus 2020 | Van onze AS-redactie

MASV en VDZ spelen zondag 23 augustus op sportpark Malburgen-West een oefenwedstrijd. De aftrap op sportpark Malburgen-West is om 14.00 uur. Door de aanvankelijk vastgestelde oefenwedstrijden, MASV – Velserbroek en Rood Wit – VDZ, gaat een streep.

“Onze wedstrijd tegen Velserbroek gaat niet door, omdat die club te maken kreeg met een coronageval”, zegt Jaimy Vahlkamp, bij MASV belast met technische zaken.
Omdat ook Rood Wit dinsdagavond al had afgezegd voor het duel van komende zondag met VDZ, vonden de Arnhemse clubs elkaar voor een onderling duel.
VDZ-trainer Habinb Al Mohsinawi: “Rood Wit belde af wegens blessures en spelers die nog vakantie waren, waardoor er geen representatief elftal op de been gebracht kon woren.”

Sfeer bij MASV – Vitesse O23 (Foto: Nico Kooij)

MASV oefende dinsdagavond al tegen Vitesse onder 21, de ploeg van het trainderduo Nicky Hofs en Tim Cornelisse. Het jeugdige elftal van Vitesse was te sterk voor de kersverse amateureersteklasser: 1-5.
Anthony Cowin zette de thuisploeg van trainer Jan Oosterhuis nog wel op 1-0, maar daarna was het woord aan de bezoekers. Enzo Cornelisse, zoon van Tim, zorgde voor de gelijkmaker. Roy Kuipers, Enrico Hernanez, Gyan de Regt en Milano Jonathans bepaalden de eindstand op 1-5.

De publieke opkomst voor dit duel was zo groot, dat de toegangspoorten uiteindelijk werden gesloten. De wedstrijd werd door ongeveer 250 toeschouwers bezocht.

SML won op sportpark De Bakenberg de oefenwedstrijd tegen sc Rheden met 4-0. Beide ploegen treffen elkaar ook in de competitie on de derde klasse C.
De thuisploeg was in de eerste helft oppermachtig. SML zette bij balverlies hoog druk en was in de eerste helft aanvallend een maatje te groot voor de bezoekers van het trainersduo John Farkas/Chika Okere. De defensie van sc Rheden had grote problemen met de vele positiewisselingen van SML. Roy Wittens, Floyd Mulder en Abdellatif El Malki zorgden voor een 3-0 ruststand.
Na de pauze kwam SML met een volledig nieuw team op het veld. Het tempo zakte en de formatie van het trainerskoppel John van Dijk/Marcel Omvlee was wat slordiger dan voor de pauze. Beide ploegen kregen in de tweede helft nog wel wat kansen, maar alleen Abdullah Sprenkel zorgde nog voor een doelpunt: 4-0.

Zaterdagtweedeklasser OVC ’85 verloor op het eigen sportpark De Bilderberg met 2-1 van FC Jeugd, dat uitkomt in de tweede klasse van het zondagvoetbal. De Oosterbeekse treffer kwam op naam van Paul Bouwman.

Zaterdagderdeklasser DVOV (3A) ging ook op eigen veld onderuit tegen collega-derdeklasser SKV (3B). De Wageningse ploeg won op het Rozendaalse sportpark De Pinkenberg met 2-1. Kevin Bastiaanse scoorde de enige treffer voor de ploeg van trainer Robert Grauwde.


Uitslagen oefenduels
Dinsdag 18 augustus

MASV – Vitesse O21 1-5
Cito Oss – Elsweide afgelast
DCS – OBW 1-1
Spero – Ewijk 2-2
NSC Nijkerk – Duno D 2-3
SML – sc Rheden 4-0
DVOV – SKV 1-2
OVC ’85 – FC Jeugd 1-2

Programma
Woensdag 19 augustus

VDZ – Uni VV 7-0

Donderdag 20 augustus
20.00 uur: AZ 2000 – Victoria Boys
Toernooi Eldenia
20.30 uur: Eldenia – VVO (90 minuten)
20.30 uur: DVOL – DCS (90 minuten)
Toernooi RKPSC met Arnhemia (19.50/21.25 uur)