Ted Bronkhorst is geen Jaap Stam

3 december 2022 | Van onze AS-redactie

VDZ – VVO is zondagmiddag de kraker in de derde klasse B. Op het Arnhemse sportpark ’t Cranevelt is de nummer twee van de ranglijst gastheer van de Velpse koploper. Een voorspelling? Daar waagt Ted Bronkhorst, verdediger van VVO, zich niet meer aan. “Wat het zondag wordt? Twee graden”, zegt de Velpenaar met een brede grijns. “Nee, voorspellen doe ik niet meer. Heb ik een keer gedaan bij een interview. Zei ik 2-0 voor ons, verloren we met 5-1.”

VVO is in 3B de trotse koploper. Nog ongeslagen en een voorsprong van vijf punten op de directe achtervolger VDZ. Dat VVO freewheelend op weg is naar de titel, gaat Bronkhorst, die met VVO in 2014 en in 2016 kampioen werd van de vierde klasse, veel te ver. “We hadden al een aardige ploeg en met de terugkeer van Kay van Huet, Marco Corba en Ramon van Steenbergen zijn we er natuurlijk sterker op geworden. Dan is er het besef dat je er meer uit moet kunnen halen en mee moet doen om de bovenste plaatsen. Dat wel. Maar nu al praten over de titel is te vroeg.”

Mooie graadmeter

VVO, dat al wel de eerste periodetitel op zak heeft heeft en dus verzekerd is van de nacompetitie, presteert volgens Bronkhorst niet boven verwachting, maar plaats wel een kanttekening. “Ploegen als Westervoort, DVV en VIOD hebben wij nog niet gehad. Dat zijn de teams die net onder ons staan. Daar lopen we niet voor weg, maar VDZ en volgende week DVV zijn daarom wel een mooie graadmeter.”

Dat de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Concordia Wehl een moeizame 1-0 zege opleverde, ziet Bronkhorst niet als een probleem. “In een seizoen zitten er altijd een paar slechte wedstrijden tussen. Dit was er eentje, onze slechtste van het seizoen. Maar als het niet loopt, ga je terug naar de basis. Het is een cliché, maar dan moet je duels gaan winnen en strijd leveren. We hebben met een groep van ‘dertigplussers’ veel ervaring in de ploeg”, zegt Bronkhorst, zelf 32 jaar. “Maar we hebben ook een goede mix. We raken niet zo snel in paniek.”

Bronkhorst meent dat de krachtsverhoudingen tussen VDZ en VVO moeilijk zijn in te schatten. “VDZ heeft een jonge ploeg. Dat zie je terug in de uitslagen. VDZ verliest van ploegen als Eldenia en SML. Maar VDZ heeft absoluut veel kwaliteit, want je wint niet voor niks zes wedstrijden. Ik verwacht wel een leuke wedstrijd, want je hebt het hier over twee voetballende teams. Voor mij ook prettiger, ik ben geen fan van dat gebeuk. Ik ben geen Jaap Stam.”

VVO moet het zondag in ieder geval doen zonder Justin van Reem (kruisbandblessure) en Joost Baarslag (op de weg terug na een enkelblessure). Jordi van Doesburg is na een blessure weer inzetbaar en kan minuten maken tegen VDZ. Luuk Kersten ontbreekt wegens een schorsing na twee gele kaarten in het duel met Concordia Wehl.
Bij VDZ ontbreekt aanvaller Max Burgers. Hij treedt vandaag (zaterdag 3 december) in het huwelijk.

* Klik hier voor het voetbalprogramma op 3 en 4 december

Spelmoment uit het duel VDZ – VVO in oktober 2016 met een hoofdrol voor VVO-doelman Frans Budel. Met rugnummer 10 Berni van Vloten, nog steeds actief en zondag als aanvoerder van VVO met zijn 35 jaar de oudste speler op het veld. (Archieffoto: Nico Kooij)