Talenten Zenit in beeld bij Vitesse

30 juli 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Aleksey Evseev (19, foto) en Luka Djordjevic (19) van Zenit Sint Petersburg staan in de belangstelling van Vitesse. Middenvelder Evseev speelde maandag mee met Jong Vitesse in het met 1-0 gewonnen oefenduel met Jong PEC Zwolle.

Middenvelder Evseev geldt als een groot talent, maar kon bij Zenit Sint Petersburg nog geen basisplaats veroveren en mag daarom worden verhuurd.
Maandag had Evseev een groot aandeel in de zege van Jong Vitesse op PEC Zwolle. De Rus werd kort voor rust binnen het strafschopgebied neergelegd, waarna Gino Bosz vanaf de strafschop stip voor de 1-0 zorgde.
Volgens Omroep Gelderland behoort een verhuur van aanvaller Luka Djordjevic van Zenit aan Vitesse ook tot de mogelijkheden. De Montenegrijn staat sinds de zomer van 2012 onder contract bij Zenit, dat afgelopen seizoen als tweede eindigde in de Russische competitie. De aanvaller maakte op 11 september zijn debuut in het nationale elftal van Montenegro tegen San Marino (6-0). Djordjevic, die deze maand zijn 19e verjaardag vierde, scoorde in dat duel de openingstreffer. Djordjevic stond eerder twee jaar onder contract bij Mogren Budra. Met die ploeg werd hij in 2011 kampioen van Montenegro.