Swift wacht weer pittige opgave

10 september 2010 | Van onze AS-redactie

Voor de handballers van Swift wacht, na de verloren ouverture bij E & O, zaterdag opnieuw een zware opgave: Aalsmeer komt naar sporthal Elderveld.

Trainer Johann Peters is reëel genoeg om geen huzarenstukjes aan te kondigen; ,,Aalsmeer speelt al jaren in de top van Nederland. Het is voor ons hetzelfde uitgangspunt als tegen E & O: het gat niet te groot laten worden.  In Emmen slaagden we daar één helft heel goed in: 11-10. Daarna liep E & O in korte tijd weg. Dat willen we niet weer laten gebeuren. Aalsmeer is een  jonge, snelle ploeg, met de break-out als een belangrijk wapen. Ik hoop wel op een mooie wedstrijd en op spektakel voor het publiek.’

Swift rekent erop dat de sporthal redelijk vol zal lopen voor dit eredivisieduel, waarin Jop Sinkeldam zal ontbreken,. De rechteropbouwspeler liep een week geleden een elleboogblessure op, die nog niet volledig is hersteld. Peters  wil geen risico’s lopen, in de wetenschap dat hij Sinkeldam later nog hard nodig zal hebben. “Ik kan nu Jef de Quay en Thijs Geurds inzetten”‘, aldus de trainer.
De wedstrijd in sporthal Elderveld begint zaterdag om 20.15 uur.