Swift sluit af met twee oefenduels

5 juni 2013 | Van onze AS-redactie

De handballers van eredivisionist Swift spelen als afsluiting van het seizoen nog twee oefenduels. Woensdag 5 juni is het Nijmeegs Studenteam de tegenstander, vrijdag 7 juni stuit Swift op MHV ’81 uit Mill.

Beide wedstrijden worden gespeeld in de Arnhemse sporthal Elderveld, de thuishaven van Swift. Het Nijmeegs Studententeam, woensdagavond de opponent van Swift, bereidt zich voor op het Nederlands kampioenschap voor studenten. Thijs Geurds, Jarn van Gool en Stijn Hoefnagels van AHV Swift zijn voor die ploeg geselecteerd en zullen ook bij de Nijmeegse studenten meespelen. Het duel in sporthal Elderveld begint woensdag (vanavond) om 19.30 uur.

Vrijdag 7 juni speelt Swift zijn tweede oefenwedstrijd tegen het MHV ’81, dat dit seizoen promoveerde naar de eerste divisie. Voor dat duel ontbreken bij de ploeg van trainer Paul Schuurkes (foto) Rens van Kregten en Jarn van Gool. Zij hebben verplichtingen bij Jong Oranje. Stijn Hoefnagels en Thijs Geurds zijn er dan niet bij in verband met de voorbereiding op het NK handbal voor studenten. AHV Swift – MHV ’81 begint vrijdag om 19.45 uur.
De twee oefenduels vormen de afsluiting van het seizoen, maar gelden tegelijkertijd als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zo maken de Jort Neuteboom, overgekomen van Hurry Up, en Jeff de Quay, teruggekeerd van reehorst, in beide wedstrijden hun opwachting. Bij Swift zullen woensdag en vrijdag ook enkele gastspelers meedoen.