Swift pakt punt in uitduel bij Quintus

16 november 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van Swift hebben buitenshuis hun eerste punt gepakt. Bij Quintus, nummer twee op de ranglijst van de eredivisie, was de Arnhemse ploeg nog dicht bij de winst. Gijs Hoeve schoot echter vlak voor tijd op de paal: 27-27.

Zonder de geschorste Darwin Mus, maar met de van een langdurige blessure teruggekeerde Robin Schoenaker in de ploeg, speelde Swift een prima eerste helft. Bij rust leidde de Arnhemse formatie meer dan verdiend met 10-14.
“Quintus had wel de pech dat zij veel tijdstraffen kregen”, vertelde Arthur Langedijk van Swift. “Ik wist dat de scheidsrechters dat na rust zouden gaan compenseren. Dat gebeurde ook en toen waren wij aan de beurt. De een na de ander kreeg twee minuten, waardoor Quintus weer op gelijke hoogte kon komen.”
Quintus kon bij 18-18 echter niet doordrukken. Swift bleef op de been en nam ook steeds weer een voorsprong. “Iedereen dacht dat Quintus erop en erover zou gaan, maar dat was dus niet het geval”, vertelde Langedijk, die zijn ploeg in de slotfase op 26-27 zag komen. “Twintig seconden voor tijd maakte Quintus gelijk. Ik heb toen nog een time-out genomen. In onze laatste aanval schoot Gijs Hoeve op de binnenkant van de paal. Een centimeter meer naar binnen en we hadden deze wedstrijd gewonnen. Ook dat zou niet eens onverdiend zijn geweest”, aldus Langedijk.
Ook met het gelijkspel was de trainer van Swift meer dan tevreden. “Want we moetenm ook realistisch zijn. We speelden wel tegen de nummer twee. Maar 27 doelpunten in een uitwedstrijd is gewoon goed. We hebben heel goed afgerond. Iedereen voelt nu ook dat de punten gaan komen en, ook niet onbelangrijk, we staan niet meer onderaan.”
Swift achterhaalde Hellas door het gelijkspel. Beide ploegen hebben nu 2 punten. Langedijk: “Wij hebben zes wedstrijden gespeeld die pas in de laatste fase werden beslist. Kijk je naar Hellas, dan verliest die ploeg alles met grote cijfers. Hellas heeft één goede partij gespeeld en dat was tegen ons.”
Zaterdag ontvangt Swift tijdens de derde Arnhemse Handbalavond van dit seizoen Lions 2. Dat duel in sporthal Elderveld begint om 20.45 uur. Voorafgaand spelen de vrouwen van E&A in de tweede divisie B tegen Westlandia. Die wedstrijd begint om 19.00 uur.

Doelpunten Swift: Thijs Geurds 8, Mark Portengen 5, Gijs Hoeve 5, Robin Schoenaker 3, Peter Schoenaker 2, David Petit 2, Ruben de Bok 1, Sjoerd Veenendaal 1.