Swift onderuit in hectisch duel

9 december 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van Swift hebben in de eredivisie een uiterst ongelukkige nederlaag geleden bij BEVO/HC. De ploeg van trainer Paul Schuurkes ging zaterdag na een indrukwekkende inhaalrace vlak voor tijd toch nog onderuit: 29-28.

De start van de Arnhemse ploeg in sporthal De Heuf in Panningen was niet goed. BEVO/HC, met een punt voorsprong op Swift aan het duel begonnen, kon in het eerste kwartier ruim afstand nemen: 11-6. “We waren in die fase niet attent in de dekking”, vertelde teammanger Joop Peters van Swift na afloop. “We moesten ons daarnaast ook wapenen tegen de fiysieke dekking van BEVO. Dat had ook even tijd nodig.”
Na dat eerste kwartier kwam Swift steeds beter in de wedstrijd. Bij rust hadden de bezoekers de achterstand teruggebracht tot 15-12. Na de hervatting kreeg de inhaalrace een vervolg en na een kwartier kwam Swift op gelijke hoogte: 19-19.
Beide ploegen namen daarna beurtelings een voorsprong, maar na de gelijkmaker van Dario Polman (28-28) sloeg BEVO in de laatste minuut als laatste toe: 29-28. In de hectische en enerverende slotfase leek Swift op weg naar een punt, maar bij een Arnhemse break kreeg Stijn Hoefnagels vijf seconden voor tijd een enorme zwieper, waardoor ploeggenoot Dario Polman ten val kwam. Polman hield aan die overtreding een ernstige enkelblessure over.
aanvoerde Jop Sinkeldam was topscorer van Swift met 10 doelpunten. Polman scoorde 8 treffers. Swift blijft door het verlies derde van onderen met 9 punten uit 11 duels.

Uitslagen Eredivisie
6 december
Volendam – Lions                   28-27
7 december
HARO Rotterdam – E en O       20-32
8 december
BEVO/HC – AHV Swift              29-28
Volendam – Aalsmeer              32-23
Hurry Up – Hercules                36-23