Swift na zege bijna veilig

24 maart 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van Swift hebben in de degradatiepoule van de eredivisie prima zaken gedaan. De Arnhemse formatie won in sporthal Elderveld met 26-25 van Hercules. Swift staat met nog twee duels voor de boeg op een ‘veilige’ tweede plaats.

Swift heeft door de zege op Hercules directe handhaving in eigen hand. “We hopen over twee weken de klus te hebben geklaard”, vertelde een blije aanvoerder Jop Sinkeldam van Swift zondag na afloop. “Als wij winnen bij HARO, en dat moet haalbaar zijn, en BEVO doet zijn sportieve plicht bij hercules, dan zijn we er.”
In sporthal Elderveld kende Swift zondag een prima start en nam een 5-2 voorsprong. De gasten knokten zich echter terug tot 5-5 en lange tijd ging de strijd volledig gelijk op. Bij 10-10 scoorde Dario Polman tweemaal voor de thuisploeg (12-10) en dat verschil stond ook bij rust op het scorebord: 14-12.
Na de hervatting bouwde de ploeg van trainer Paul Schuurkes de voorsprong uit naar 19-14 in de 41e minuut. Hercules bleek echter een taaie tegenstander. Via 21-17 en 24-22 was de stand negen minuten voor tijd weer geheel in balans: 24-24. In de zinderende slotfase zorgde Peter Schoenaker in de 52e minuut voor 25-24, waarna Dario Polman in de voorlaatste minuut de marge op twee treffers bracht: 26-24. Kort voor het eindsignaal scoorde Hercules nog eenmaal tegen, maar verder liet Swift het niet komen. Eindstand: 26-25.
“We hebben het heel spannend gemaakt. Te spannend”, sprak Sinkeldam. “Het was ook een echt degradatieduel. We hadden na rust een keer een behoorlijke marge, maar Hercules streed natuurlijk ook voor één van zijn laatste kansen voor directe handhaving. Het is een ploeg waar we altijd wat moeite mee hebben.”

* Foto homepage: Jarn van Gool van Swift waagt een doelpoging in het thuisduel met Hercules

Stand degradatiepoule Eredivisie
1. BEVO/HC              4-11
2. AHV Swift             4-8
3. Hercules               4-6
4. HARO R ‘dam        4-1

Programma
Zaterdag 13 april

Hercules – BEVO/HC
HARO Rotterdam – Swift
Zaterdag 20 april
BEVO/HC – Swift (20.00 uur)
Hercules – HARO Rotterdam