Swift mag EC-duels Academie organiseren

16 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

In samenwerking met het NHV heeft de Swift de organisatie toegewezen gekregen voor vier competitiewedstrijden van  de Nederlandse Handbalacademie in sporthal Elderveld. Tevens is er door het NHV gekozen om de Europacupwedstrijden van de Nederlandse Handbalacademie in sporthal Elderveld te spelen.

Deze zullen ook in samenwerking met het NHV, Sportbedrijf Arnhem en de AHV Swift worden georganiseerd. Met het verbond is de afspraak gemaakt uit het oogpunt van handbalpromotie om de competitiewedstrijden van de Handbal Academie vrij toegankelijk te maken voor handbalminnend Nederland.
De eerste van de vier toegewezen competitiewedstrijden van de Nederlandse Handbalacademie wordt aanstaande woensdag 20 oktober om 19.00 uur gespeeld tegen landskampioen VOC uit Amsterdam.
De Nederlandse Handbalacademie heeft in de eerste ronde van de EC Challenge Cup geloot tegen het Belgische HC Rhino. De uitwedstrijd wordt gespeeld op 13 november en de thuiswedstrijd in de Elderveldhal wordt gespeeld op 20 november om 19.00 uur.

In samenwerking met het NHV en sportbedrijf Arnhem wil Swift hier een Arnhemse Tophandbal-avond van maken en hoopt het dat de Handbalacademie de eerste ronde overleeft, zodat in februari genoten kan worden van een tweede Arnhemse tophandbal-avond.
Het wordt 20 november voor handballiefhebbers toch al een bijzondere avond: na de Europacupwedstrijd volgt om 21.00 uur de competitiekraker tussen de mannen van AHV Swift en E&O.