Swift laat winst in slotfase glippen

13 november 2010 | Van onze AS-redactie

Vooraf had Swift de hoop om Bevo ‘goed partij’ te kunnen bieden. Achteraf zat de Arnhemse ploeg met de wetenschap  dat de winst was weggeglipt. Tien minuten voor tijd stond Swift in Panningen op een nooit gedachte voorsprong van drie treffers: 20-23. Maar met een wanhoopsoffensief trok Bevo toch nog de winst naar zich toe met 26-25.

Trainer Johann Peters bleef na afloop met een dubbel gevoel achter. Enerzijds was er de kater van de nederlaag, anderzijds toch ook het perspectief dat Swift voor veel ploegen in de eredivisie niet bang hoeft te zijn. Spelend zoals zaterdag in Panningen gaat Swift nog genoeg punten halen.
Peters: “Ik had vanaf het begin het gevoel dat er iets te halen viel. We hadden ons goed voorbereid, de inzet van mijn spelers was geweldig, collectief leverden ze een prima prestatie.  De ruststand van 16-16 duidde er al op dat er kansen waren. Ja, en dan sta je op een gegeven moment met drie doelpunten verschil voor. Jammer, dat we het in de slotfase niet konden afmaken. In zekere zin is dit ook wel een opsteker. Er is in de eredivisie een hele grote middengroep die weinig voor elkaar onderdoet. Daar vallen voor ons punten te halen.”

Scores Swift: Dario Polman 5, Rick van Boxel 4, Guido Snijder 4, Sahbi Jemai 4, Pascal Lucassen 2, Lex ten Velde 2, Jeff de Quay 2, Jop Sinkeldam 1, Jed Fathallah 1.

Andere uitslagen eredivisie:
Volendam – E en O                      31-27
HARO Rotterdam – Aalsmeer    25-28
Quintus – Loreal                          30-16
Hurry Up – Limburg Lions         25-28