Swift is koppositie kwijt na verlies

6 oktober 2013 | Van onze AS-redactie

De handballers van Swift zijn de koppositie in de eredivisie kwijt. De Arnhemse ploeg verloor zaterdagavond in Angelslo met 23-22 van E en O, dat nu samen met Volendam de ranglijst aanvoert.

Swift was met veel vertrouwen naar het noorden afgereisd en de ploeg van trainer Paul Schuurkes had ook lange tijd het beste van het spel. Swift nam brutaal een 1-3 voorsprong, maar na 13 minuten was de strijd weer in balans: 5-5.
De gasten kenden daarna een sterke fase en liepen uit naar een 6-9 voorsprong. E en O kwam echter opnieuw terug tot 12-12, maar in de slotseconde van de eerste helft schoot Stijn Hoefnagels de Arnhemse ploeg naar een 12-13 voorsprong bij rust.
Ook na de pauze ging het duel gelijk op. In de slotfase, nadat Swift met 17-19 had voorgestaan, sloeg E en O echter toe. Bij 19-19 stopte doelman Dennis Schellekens stopte een Arnhemse strafworp en in ondertal nam E en O zelfs een voorsprong, die het vervolgens uitbouwde naar 22-19.
Swift gaf niet op en bracht het verschil terug tot één doelpunt: 22-21. De gasten voelden in de bloedstollende laatste minuut dat een gelijkspel tot de mogelijkheden behoorde, maar een Emmense treffer gooide de wedstrijd in het slot: 23-21. De laatste treffer van Swift viel in de laatste seconde en was alleen van belang voor de statistiek.
“We hebben tot de 52e minuut ijzersterk gespeeld”, vertelde teammanager Joop Peters na afloop. ”Het was jammer dat het goed leidende scheidsrechtersduo Swift telkens bij een marge van twee doelpunten voorsprong een tijdstraf van twee minuten toebedeelde. Zo kon E en O bij een achterstand van 7-5, 9-7, 12-9, 17-15 en 19-17 telkens weer aansluiting vinden.”
Het uitvallen in de laatste tien minuten van de sterk verdedigende Stijn Hoefnagels hielp ook al niet mee om minimaal een punt uit Angelso mee naar Arnhem te nemen. Doelman Rens van Kregten was een van de uitblinkers bij Swift.

Doelpunten Swift: Thies Berendsen 9, Thijs Geurds 5, Stijn Hoefnagels 2, Jarn van Gool 2, Jort Neuteboom 2, Peter Schoenaker 1 en Ruben de Bok 1.

UITSLAGEN EREDIVISIE
E en O – AHV Swift      23-22
Lions – Volendam       29-30
Aalsmeer – Tachos      29-26
Quintus – BEVO/HC     16-24
Hellas – Hurry Up        17-32