Swift hoopt weer op spektakel in Elderveld

1 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

De handbalmannen van Swift beginnen zaterdag thuis tegen het Venlose Loreal aan een serie even interessante als belangrijke wedstrijden. “Tegen de échte concurrentie”, noemt trainer Johann Peters het. 

Het zijn in deze maand oktober achtereenvolgens Loreal, Quintus, Hurry Up en HARO waartegen Swift een strijd op leven en dood moet voeren om de punten. Punten die zelfs wel eens beslissend kunnen zijn voor het behoud van het eredivisieschap.

Peters: “Allemaal ploegen die met ons tegen de degradatie gaan strijden. Ik beschouw de winstpunten tegen Aalsmeer nog steeds als bonuspunten, totaal onverwacht. Hoe we, gesteund door het publiek, de wedstrijd in groeiden, was echt fantastisch. Ik hoop dat we weer tot zoiets in staat zijn, sterker, we móeten zaterdag de punten in huis houden. Dat is een andere spanning en een andere dimensie dan tegen Aalsmeer. Ik heb vertrouwen in mijn ploeg. We kijken ook zaterdag niet te veel naar de tegenstander, we gaan van eigen kracht uit.”
Swift treft zaterdag een ploeg die na drie wedstrijden de meeste tegendoelpunten in de eredivisie incasseerde: 101. Verantwoordelijk daarvoor is vooral koploper Volendam dat twee weken geleden in Venlo met liefst 41-23 won.

Johann Peters kan zaterdag over een fitte en complete spelersgroep beschikken.
De wedstrijd in sporthal Elderveld tegen Loreal begint om 20.30 uur.