Swift – Hercules toch in Elderveldhal

26 februari 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van AHV Swift spelen de thuiswedstrijd in de degradatiepoule van de nacompetie tegen Hercules toch in de eigen Elderveldhal. De wedstrijd wordt gespeeld op zondag 24 maart en begint om 14.30 uur.

Het duel met Hercules stond aanvankelijk gepland voor zaterdag 16 maart, maar omdat de Eldeveldhal dan niet beschikbaar is, zou worden uitgeweken naar Sportsplanet in Westervoort. Het bestuur van Swift en de selectie van de Arnhemse eredivisionist vonden dat zij door deze verplaatsing geen thuisvoordeel hadden. In overleg met Hercules en na goedkeuring van de competitieleider van het Nederlands handbal Verbond wordt uit sportief oogpunt de wedstrijd in de nacompetitie alsnog in de Elderveldhal gespeeld. Dat gebeurt nu dus ruim een week later, op zondag 24 maart.
Swift verloor het eerste duel in de nacompetitie zaterdag met 22-21 van Hercules, maar krijgt nu in drie opeenvolgende thuiswedstrijden de kans die nederlaag recht te zetten. De nummer laatst in de degradatiepoule degradeert naar de eerste divisie. De nummer voorlaatst speelt nog tegen de winnaar van de nacompetitie van de eerste divisie om één plaats in de eredivisie.

Programma nacompetitie
Zaterdag 2 maart

BEVO/HC – Hercules
Swift – HARO Rotterdam (20.30 uur)
Zaterdag 9 maart
Swift – BEVO/HC (20.30 uur
HARO Rotterdam – Hercules
Zaterdag 16 maart
BEVO/HC – HARO Rotterdam
Zondag 24 maart
Swift – Hercules (14.30 uur)
Zaterdag 13 april
Hercules – BEVO/HC
HARO Rotterdam – Swift
Zaterdag 20 april
BEVO/HC – Swift (20.00 uur)
Hercules – HARO Rotterdam

Stand degrdatiepoule
1. BEVO/HC       1-6
2. Hercules        1-4
3. AHV Swift      1-3
4. HARO R’dam  1-1