Swift haalt twee spelers van Achilles

2 augustus 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Handbalvereniging Swift krijgt versterking van twee spelers van het Apeldoornse Achilles. Linker hoekspeler Thies Berendsen en doelman Rens Kregten hebben hun komst naar de Arnhemse eredivisionist aangekondigd.

Berendsen en Kregten trainden al enige tijd mee bij Swift. Berendsen maakt deel uit van het Nederlands ‘Youth-team’ en van de mannen Handbal Academie. De talentvolle jeugdkeeper Rens Kregten was onlangs op stage bij de Duitse Bundesligavereniging Vfl Gummersbach. De doelman, die ook behoort tot de selectie van Jong Oranje, koos ervoor zich eerst verder bij Swift te ontwikkelen.
Al eerder trok Swift doelman Mark Leckebusch en linker opbouwer Jarn van Gool aan. Leckebusch komt van het Belgische Eijnatten en speelde daarvoor bij Limburg Lions. Van die laatste club komt Van Gool, die ook deel uitmaakt van de selectie van het Nederlands ‘Youth-team’.
Swift zag inmiddels ook een drietal handballers vertrekken. Maikel Takken (E en O), Kevin Kettering en Jeff de Quay (beiden Reehorst) zoeken hun heil komend seizoen elders. De Arnhemse club begint de competitie in de eredivsie op zaterdag 1 september met een uitwedstrijd tegen landskampioen Volendam.