Swift buigt pas in slotfase

21 januari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van Swift hebben Hurry Up, de nummer 2 van de eredivisie, 50 minuten prima partij gegeven. Tot 22-22 bleef de Arnhemse ploeg ook bij, maar in de slotfase nam Hurry Up afstand: 25-32.

“We hebben 50 minuten goed gespeeld”, zei Dario Polman, die samen met Jop Sinkeldam voor de meeste Arnhemse treffers zorgde. “We maken ook stappen en daarom blijf ik het positief inzien. De komende wedstrijden moeten we beschouwen als oefenwedstrijden, waarin we wel scherp en goed moeten spelen. Maar we richten ons op de nacompetitie.”
Tegen Hurry Up liet Swift, de nummer laatst in de eredivisie, zich voor uitstekend gevulde tribunes van zijn beste kant zien. In een spannende eerste helft hield de thusclub al gelijke tred met Hurry Up: 14-14. Tot 22-22 zat er ook na rust nog lang een verrassing in. Polman: “Bij 22-24 werd Stijn Hoefnagels aan zijn arm onderuit getrokken, maar de arbiters kenden ten onrechte geen strafworp toe. Vervolgens kregen we wel 2 keer een tijdstraf, waardoor Hurry Up in overtal de score kon uitbouwen. Toen was de wedstrijd gespeeld.”


Freek Gielen van Swift torent hoog boven de defensie van Hurry Up uit. (Foto: Walter Veerman)